≫ 

Posvetio ju je svom tragično preminulom ljubavniku: Pesma Džordža Majkla i danas navodi na suze

"To je bila veoma čudna ljubav. Prva mog života. Bilo je tragično izgubiti ga, ali je bilo divno iskustvo što sam ga poznavao..."

  • 0

Odmah po objavljivanju, Jesus to a Child  zauzela je 1. mesto singlova u Ujedinjenom Kraljevstvu, postavši šesta pesma Džordža Majkla koja je zauzela ovu najprestižniju poziciju.

Jesus to a Child je bio prvi singl sa njegovog studijskog albuma Older, s kojim se Džordž vratio na scenu nakon tri godine pauze.

Naime, pevač je bio duboko pogođen smrću njegovog momka, modnog dizajnera Anselma Felepe, koji je preminuo 1993. godine od bolesti prouzrokovane sidom.

Kad su se upoznali, Felepe je ubrzo otkrio Majklu da je bolestan, koji se već toliko bio zaljubio u njega da je odlučio da ostane sa njim do kraja.

Džordž Majkl

Džordž Majkl / Foto: Tanjug/AP

- To je bila veoma čudna ljubav. Prva mog života - izjavio je Majkl u jednom intervjuu 2007. godine: - Bilo je tragično izgubiti ga, ali je bilo divno iskustvo što sam ga poznavao.

Pored Ujedninjenog Kraljevstva, Jesus to a Child je zauzela prvo mesto i u Australiji, Finskoj, Mađarskoj, Irskoj, Norveškoj i Španiji, kao i na američkoj Billboard Hot 100.

Nakon smrti Džordža Majkla 2016. godine, novinarka Ester Rancen, osnivač humanitarne organizacije ChildLine, otkrila je da je pevač, sav novac koji je zaradio od ove pesme, tajno donirao ovoj organizaciji.

- Džordž nam je pomogao da pomognemo nekoliko stotina hiljada dece zbog svoje darežljivosti. Srela sam ga nekoliko puta. On bi nam prišao, a ne m njemu, što je bilo divno i pažljivo. Nije želeo da se o tome zna - izjavila je Rancen za BBC News.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA