≫ 

Slavni su, a niko ne zna kako izgledaju: Ovih 16 muzičara krije svoj identitet

Težnja da ostanu anonimni intrigira javnost i povećava njihovu popularnost

  • 5

Za njih ceo svet zna, sluša ih, prati, drži njihove postere na zidu - a nema pojma kako oni zaista izgledaju. Pojedinim muzičarima i bendovima popularnost je zapravo podigla potpuna anonimnost, lica skrivena iza ekscentričnih maski i neobičnih kostima.

Imidž im pomaže da izbegnu pompu i neometano koračaju kroz život, za razliku od većine kolega. Muzika je u prvom planu kao jedini znak po kojem ih publika prepoznaje.

Ovi bendovi i muzičari su doživeli svetsku popularnost uprkos tome što im publika nikada nije videla lice.

1. The Residents

 
 
 
View this post on Instagram
Randy, Chuck & Bob relaxing backstage during their 2011 American tour (Photo: Hein Fokker/2011)A post shared by The Residents (@theofficialresidents) on

Reč je američkom bendu koji je zakoračio na muzičku scenu tokom sedamdesetih. Počeli su kao pop grupa poznata publici u SAD, a pored muzike bavili su se produkcijom, mini serijama i kratkim filmovima. Umesto njih govori PR benda Homer Flin. Fanovi misle da je zapravo on frontmen benda, ali to se ne može sa sigurnošću utvrditi. Flin je jednom prilikom rekao da članovi benda kriju svoja lica kako bi održali jasnu granicu između nastupa i privatnog života.

2. Slipknot

Poznati hevi metal bend nastao je u SAD 1995. godine. Uspehu je doprinela njihova muzika, ali i maske po kojima se njihovi nastupi razlikuju od ostalih. Maske simbolizuju osobine koje svaki od njih želi da promeni u sopstvenoj ličnosti. Na promociji poslednjeg albuma prošle godine, pojavili su se sa novim maskama i nose ih od tada.

 
 
 
View this post on Instagram
THAT’S WHAT YOU DO BESTA post shared by Slipknot (@slipknot) on

3. Claptone

 
 
 
View this post on Instagram
✨ IN THE NIGHT 🌙⭐️🎩 • #claptone #inthenight #fantast #tb #singapore #celavisingaporeA post shared by CLAPTONE (@claptone.official) on

Reč je o nemačkom muzičaru i producentu. Bavi se elektronskom muzikom, a njegovi nastupi upečatljivi su po maski zlatne ptice i belim rukavicama. Kostim čuva njegovu privatnost, a detalji iz privatnog života nepoznati su javnosti.

Veruje se da su zapravo dve osobe u pitanju, jer je jednom nastupio na dve različite lokacije u isto vreme.

- Želim da dotaknem ljude muzikom, nastupima i tekstovima. Neću tračeve, niti da se neko meša u moj privatni život - rekao je muzičar.

4. Daft Punk

Muzički duo čine Tomas Bangalter i Gi-Manuel de Omem-Kristo iz Francuske. Svetsku slavu stekli su devedesetih, a na prvim nastupima nosili su kacige koje podsećaju na glave robota, elegantna odela i rukavice. Uprkos velikoj popularnosti retko daju izjave.

5. Buckethead

Iza ovog pseudonima stoji  jedan od najboljih gitarista sveta Brajan Patrik Kerol. Poznat je po maski i kofi iz KFC-a koju nosi na glavi. Saradnja sa bendom "Guns N' Roses" obeležila je njegovu karijeru, ali je i sam autor brojnih pesama. Iako zvučnog imena, o njegovom privatnom životu i izgledu ne zna se mnogo.

6. Insane Clown Posse

Džozef Brus (Violent J) i Džosef Utsler (Shaggy 2 Dope) čine hip-hop duet koji se prvi put pojavio u Detroitu. Na scenu izlaze našminkani kako bi izgledali kao zli klovnovi. Šou na Vudstoku zauvek će ostati upamćen.

7. Sia

Australijska pevačica Sia Furler jedna je od najpoznatijih na ovoj listi. Pažnju je privukla svojim glasom, zanimljivim spotovima i neobičnim kostimima. Uprkos velikoj popularnosti i milionskoj bazi fanova, lice skriva perikom i jakom šminkom. Pored velikog uspeha, želi da sačuva svoju intimu.

- Mogu uvek da prošetam ulicom bez straha da će pokušati da me fotografišu - rekla je Sia.

8. SBTRKT

 
 
 
View this post on Instagram
#sbtrkt @sbtrktA post shared by Soria. (@elsoriajuanca) on

Britanski muzičar Aron Džerom poznat je po miksovanju velikih svetskih hitova. Nastupa u maskama plemena Afrike, Indije i Latinske Amerike. Njegov kostim delo je misterioznog dizajnera, piše Brightside.

9. The Aquabats

 
 
 
View this post on Instagram
We might have posted this before but... whip it, whip it good... anyway. Amazing photo by Fally Afani.A post shared by THE AQUABATS! (@theaquabats) on

Počelo je kao parodija pank bendova, a potom je nastao muzički sastav. Pojavili su se 1994. godine kombinujući različite žanrove i skrivajući se iza maski superheroja. Njihovi kostimi napravljeni su po zamišljenom heroju koji dolazi sa ostrva Aquabania.

10. Ghost B.C.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by ghost bc (@ghostbcbr) on

Bend je nastao u Švedskoj 2010. godine i odmah su počeli da privlače pažnju tamošnje publike. Prerušavaju se na sledeći način: šest članova nosi maske na licu, a frontmen se ukazuje kao zlo božanstvo. Poput benda Slipknot, menjaju maske sa svakim sledećim albumom.

11. Lordi

Počeli su 1992. godine kao hard rok bend. Članovi nose kostime čudovišta i demona, a koncerti i spotovi obiluju specijalnim efektima i pirotehnikom. Uprkos specifičnom imidžu, godine 2006. odneli su pobedu na Evrosongu. Za kostime su zaduženi frontmen Tomi Putansu i njegova supruga. Fanovi su ostali razočarani kada se njegova fotografija bez maske prvi put pojavila u javnosti. Možda su mislili da je reč o pravom čudovištu.

12. MF Doom

 
 
 
View this post on Instagram
15 years. Cheers.A post shared by MF DOOM. ALL CAPS. (@mfdoom) on

Danijel Dumail je američki reper i producent koji na sceni koristi pomenuti pseudonim. Plan je bio da sa bratom debituje na muzičkoj sceni 1989. godine, ali je brat nastradao u saobraćajnoj nesreći. Tada je napustio muziku, pao u depresiju i postao beskućnik.

Oporavio se od tragedije i ponovo našao sceni pod maskom koja podseća onu Rasela Kroua iz filma Gladijator. Kažu da liči i na Doktora Duma iz Fantastične četvorke.

13. Boris Brejcha

 
 
 
View this post on Instagram
My effort... ...to get the lead role in Spiderman 🃏 __ 📸 @flo.creates 🦖 @fckngseriousmedia #joker #spiderman #movieA post shared by Boris Brejcha (@borisbrejcha) on

Nemački di-džej jedan je od najznačajnijih tehno izvođača današnjice. Pojavljuje se na pozornici sa maskom klovna. Time želi da bude drugačiji od svojih kolega. Na ideju je došao posle karnevala u Brazilu kada je kupio prvu masku.

14. Marshmello

 
 
 
View this post on Instagram
Happy Chinese New Year 🎉 ⛩🐀A post shared by marshmello (@marshmellomusic) on

Kristofer Komstok  je u muzikim krugovima poznat po ovim imenom i neobičnim kostimom. Identitet je otkrio kolega DJ Skrillex, kada je tokom intervjua izgovorio njegovo ime. Umetnik nikada nije potvrdio ili demantovao izjavu kolege, želeći da sačuva svoju tajnu na kojoj je gradio popularnost. Inspiraciju je potražio kod članova benda Daft Punk.

15. Hollywood Undead

Maske menjaju sa izdavanjem novog albuma i svaka ima svoje značenje. Član grupe poznat po pseudonimu Funny Man nosi masku meksičkog rvača, dok je lice Deuce-a prekriveno bojama koje su mu omiljene.

16. Nipplepeople

Hrvatski elektropop tandem pojavio se 2008. godine i brzinom svetlosti postao popularan u regionu. Nastupaju pod maskama, specijalnim odevnim kreacijama i ne pojavljuju se u javnosti. Svoju tajnovitost objašnjavaju željom da muziku i talenat stave u prvi plan. Numere "Sutra", "Broj" i "Frka" (obrada hita Zdenke Kovačiček) bile su u vrhu top lista hrvatske i regionalne muzičke scene.

Bonus

Gorillaz

Članovi ne postoje, već je reč o animiranom bendu. Doživeo je veliki uspeh posle izdavanja prvog albuma, ali su se fanovi našli u čudu kada su shvatili da muzičara nema. Iza virtuelnih likova stoje frontmen benda Blur Dejmon Olborn i karikaturista Džejmi Hjulet.

(N.N.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zeljko

    9. februar 2020 | 15:21

    svako ko slusa SLIPKNOT zna kako izgledaju ljudi.

  • Sale

    9. februar 2020 | 13:49

    Za Slipknot se zna, nisu oni anonimni uopste, a za ghost isto se zna za frontmena benda ostatak benda je anonimna

  • Chitown

    9. februar 2020 | 15:23

    A gde je Tozla ,nemojte za****ti 😆😆😆😆

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA