≫ 

PRIČE IZ KRAJA: Stara škola održala predavanje iz repa, Ila i Kiza RH imaju novu pesmu i spot

"Ovaj svet je geto, ovaj svet je storija, ovaj svet je alegorija, pa ti vidi sine"

  • 5
Ila Kiza RH - Priče iz kraja

Printskrin: YouTube/FU-RECORDZ

Ukoliko ste slušali rap muziku 90-ih ili se bar upoznali sa njom, onda vam ne moramo mnogo predstavljati imena kao što su Kiza RH (Robin Hood) i Vladimir Ilić Ila.

Zato ćemo vam predstaviti spot za pesmu "Priče iz kraja", koju su ova dva repera snimili zajedno u Sick Touch studiju.

Iskoristili smo ovu priliku i postavili Kizi nekoliko pitanja.

  • Za početak, ćao Kizo, eto tebe ponovo u jednoj priči iz kraja, da ne kažem "Geto storiji". Kako je bilo snimati ponovo posle svih ovih godina? Kakav je osećaj u studiju?
  •  

 

- Iskoristio bih priliku odmah na početku da se zahvalim Ili na pozivu da podelimo poneku rimu. Velika mi je čast da sam zajedno na traci sa čovekom koji tako dugo svojom muzikom odoleva vremenu. Na žalost, Geto storije su još uvek neiscrpna tematika u našem društvu tako da smo imali šta da kažemo i posle toliko vremena. Sa druge strane moram priznati da sam sa užitkom radio na ovoj pesmi. Na kraju krajeva, bio sam u sjajnom društvu, Ila, Sick Touch ekipa, Vladimir Krkljuš - Soulcraft, Lala Hitman i još mnogo sjajnih ljudi.

  • Znamo odavno da si vrstan tekstopisac i geto poeta, što si pokazao i u novoj pesmi grupe Sunshine "Da li sam". Dugo nismo čuli ovakav pesnički flow u srpskom repu. Koliko je u vreme pesama od 4 stiha teško pisati ovakvu poeziju?
  •  

 

Nisam jedan od onih koji se obaziru na trenutne trendove. Šta više, gde god da je trend, ja sam na suprotnoj strani. Danas je lirika u pesmama uglavnom otuđena od suštine ljudskosti. Rime koje vladaju površinom svesti danas donose svakojake koristi izvođačima, iz čega se može zaključiti da su mnogi u muzici mnogo više uz koristi nego iz ljubavi. Zato su i pesme tako jednostavne. Nije ni čudo što smo došli do mumlanja u repovanju. Ako se nešto ne uradi po tom pitanju mlađi naraštaji ce izrasti u... Što se tiče benda Sunshine, saradnja sa Banetom je uvek bila i više nego zanimljiva, puna života i energije. Drago mi je što se jedan legendarni bend vraća na scenu na nadam se jedan legendarni način.

  • Da li posle ove pesme slušaoci mogu da očekuju još nešto od Kize? Možda neki album?
  •  

 

Kada su očekivanja u pitanju, odgovor je jedno veliko Da. Album se naveliko radi i uskoro bi trebao da izađe spot za pesmu "Ima ko ume", kao najava albuma. Album se radi pod budnim okom Mlate iz Sick Toucha koji je ujedno i krivac za ovaj album. Ako kojim slučajem ne bude valjao da znate koga da krivite, hahaha. I sve to naravno pod dirigentskom palicom maestra Vladimira Krkljuša kao producenta. Ako nekoga nisam pomenuo, oprostite godine su u pitanju! Naravno, hvala i Telegrafu što je primećeno jedno ovakvo dešavanje u moru svakojakih drugih, pa i mnogo bitnijih!

A sada pogledajte spot za pesmu "Priče iz kraja:

(B.Š.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RAP

    18. februar 2020 | 17:39

    Bravo breeee :))) pravi reperi a ne... ( necu da spominjem) ne zasluzuju ni u negativu.

  • Marko

    19. februar 2020 | 07:54

    Buba i Djala postavljaju standarde!

  • Mare

    18. februar 2020 | 20:40

    Nisam reper ne slusam to.Ali ako kazem npr rep grupa Badvajzer mislim da se tako zvala? Od kada je to ko se seca.Idi bre u pm.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA