≫ 

Violista Lazar Miletić nakon 10 godina ponovo na Kolarcu: "Veliko je uzbuđenje svirati kod kuće"

"Srbija je moja rodna zemlja i ovaj nastup za mene predstavlja nešto posebno"

  • 0
Lazar Miletic Lazar Miletić / Foto: Promo

Lazar Miletić, mladi virtuoz na violi i umetnički direktor ansambla MiN u Norveškoj, nakon 10 godina ponovo će nastupiti pred domaćom publikom, i to na koncertu iz ciklusa „Premijere“ Simfonijskog orkestra RTS, koji će biti održan večeras, 20. februara u 20h u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine u Beogradu.

Lazara ćemo slušati kao solistu, između ostalog i u interpretaciji čuvene teme koju je za film „Šindlerova lista“ napisao Džon Vilijams. Pored ovog dela, premijerno će biti izvedena i kompozicija Branke Popović Black Light / Nevidljivo svetlo, kao i Druga simfonija Jana Sibelijusa.

- Srbija je moja rodna zemlja i ovaj nastup za mene predstavlja nešto posebno. Veliko je uzbuđenje nakon 10 godina svirati "kod kuće", a naročito jer je publika ovde kritički nastrojena. Za razliku od skandinavskih zemalja, prijem koji naša publika pruži je jedinstven i taj susret me veoma raduje – izjavio je Lazar za Telegraf i dodao:

Nakon u proseku 100 odsviranih koncerata i festivala godišnje, pred koncert u Beogradu osećaj je kao da prvi put izlazim na scenu. Još iz studentskih dana Kolarac je predstavljao najvišu kulturnu instituciju u zemlji i pamtim ga kao sjajnu salu sa odličnom akustikom i raznolikom publikom.

Na koncertu će dirigovati Luis Gorelik iz Argentine, gostujući dirigent Simfonijskog orkestra RTS u novoj sezoni.

Lazar Miletić je dobitnik preko 30 međunardonih nagrada i priznanja i nastupao je u skoro svim najistaknutijim salama sveta od kojih se izdvajaju Milanska skala i koncertne dvorane u Berlinu, Oslu i Njujorku. Direktor je internacionalnog takmičenja za gudače u Norveškoj i osnivač takmičenja "Art of String" u Kragujevcu.

Poslušajte Lazara pre 10 godina na Kolarcu:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA