Posebno veče u Beogradskoj filharmoniji: Ksenija Milošević nastupa sa mladom dirigentskom zvezdom

Majerhofer prvi put predvodi Beogradsku filharmoniju i to u izvođenju raznovrsnog repertoara

  • 1
Ksenija Milošević Foto: Marko Đoković

Posebno veče u Beogradskoj filharmoniji biće u petak 21. februara jer kao solistkinja nastupa filharmoničarka Ksenija Milošević, a debi ima mlada dirigentska zvezda Gregor Majerhofer. Koncert će se održati u zgradu Kolarca u 20 časova.

Violinistkinja izvodi Hristićevu "Simfonijsku fantaziju", a na programu su još dela Sibelijusa, Šumana i Berija.

Ksenija Milošević je članica orkestra više od 20 godina. Iz poznate muzičke porodice čije se karijere vezuju za Beogradsku filharmoniju, violinu svira od svoje četvrte godine i aktivna je na brojnim muzičkim poljima.

Ksenija Milošević Ksenija Milošević Foto: Marko Đoković

Uz podršku svojih kolega izvodi “Simfonijsku fantaziju” Stevana Hristića, jednog od osnivača i prvog šefa dirigenta Beogradske filharmonije koji je svojom sveukupnom delatnošću dao ogroman doprinos razvoju srpske muzike u prvoj polovini XX veka.

Mladi dirigent Gregor Majerhofer autentična je ličnost na svetskoj muzičkoj sceni. Ovaj dirigent, kompozitor i pijanista trenutno je asistent dirigenta Berlinske filharmonije, a studirao je na Džulijardu kod čuvenog Alana Gilberta, nekadašnjeg šefa Njujorške filharmonije.

Gregor Majerhofer Gregor Majerhofer Foto: Urban Ruth

Njegov kompozitorski opus posebno obeležava posvećenost ekologiji, te se u Majerhoferova dela ubraja i “Koncert za insekte i orkestar”.

Predvodi Beogradsku filharmoniju prvi put i to u izvođenju raznovrsnog repertoara. Koncert otvara “Tužni valcer”, Jana Sibelijusa, nakon Hristićevog dela publika će čuti Šumanovu Manfred uvertiru, a “Interpretacija” Lučana Berio zatvara program iz ciklusa “#Brat Betoven”.

Sto ulaznica za stajanje biće u prodaji sat vremena uoči koncerta, odnosno od 19 časova na blagajni Kolarca.

Video: Vodič kroz Filharmoniju: Otkrijte tajni prolaz u srcu Beograda i kako nastaje najbolja muzika

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sju

    20. februar 2020 | 12:30

    Kseniji uspesan koncert!Hvala sto pisete o uspesnim ljudima,koji svojim velikim radom,ostvaruju svoje zivotne snove,a ovom narodu daruju uzivanje i divljenje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA