≫ 

Nik Mejson, bubnjar grupe Pink Floyd, dolazi u Beograd

Za koncert koji će, u okviru svetske turneje, održati u našoj zemlji, Mejson je sastavio supergrupu sa podjednako uspešnim i poznatim svetskim muzičarima

  • 0
Nik Mejson, Nick Mason Printskrin: Nick Mason's Saucerful of Secrets

Nik Mejson, bubnjar grupe "Pink Floyd", posetiće Beograd 21. juna, na Svetski dan muzike, kada će zajedno sa svojom supergrupom nastupiti u Sava centru. Ovaj koncert deo je njegove velike svetske turneje pod nazivom “Nik Mejsonova tacna prepuna tajni” (Nick Mason’s Saucerful of Secrets).

Projekat “Nik Mejsonova tacna prepuna tajni” imao je svoju premijeru u Londonu u maju 2018. godine. To je bio prvi nastup Nik Mejsona od 2005. kada je zajedno sa "Pink Floyd" nastupio na Live 8 koncertu.

Nik Mejson, Nick Mason Nik Mejson stiže u Beograd Foto: Promo/Sava centar

Beogradska publika imaće priliku da 21. juna čuje i rane radove grupe "Pink Floyd" , koje takođe sviraju.

Nik Mejson je jedini član gupe "Pink Floyd" koji je bio u svim postavama benda od njihovog osnivanja pa sve do poslednje turneje 90-ih i privremenog okupljanja za potrebe pomenutog koncerta Live 8.

Svetsku turneju nazvao je po drugom albumu grupe Pink Floyd “Tacna prepuna tajni" iz 1968. godine.

Mejson je za ovaj projekat sastavio supergrupu sa podjednako uspešnim i poznatim svetskim muzičarima koji su publici poznati iz nekih drugih bendova. Supergrupu koja zajedno sa Mejsonom dolazi u Beograd predvodi Geri Kemp iz sastava "Spandau Ballet", a ostali članovi su Li Haris iz benda "The Blockheads", basista Gaj Prat koji je radio s "Pink Floyd" posle odlaska Rodžera Votersa i u solo projektima Dejvida Gilmura, i Dom Beken koji je bio saradnik Rika Rajta.

Karte za ovaj koncert biće u prodaji od petka 21. februara od (11) na tickets.rs, na prodajnim mestima Ticket Vision-a, kao i na blagajni Sava centra.

Video: Božo Vrećo: Sve ono što me je povredilo, svaki ožiljak... pretočio sam u rimu, u pesmu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA