≫ 

Mitropolit Amfilohije odlikovao Beogradski sindikat za revnost i brigu za SPC iskazane kroz pesme

Orden je primio Aleksandar Protić, jedini član grupe koji je uspeo da uđe u Crnu Goru

  • 8
Feđa Dimović Foto: mitropolija.com

Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije odlikovao je muzički sastav Beogradski sindikat Zlatnim likom Svetog Petra Drugog Lovćenskog Tajnovidca.

- Gramatu i orden je u ime grupe primio Aleksandar Protić - jedini član koji je uspeo da uđe u Crnu Goru - kazali su iz Beogradskog sindikata za Tanjug.

Uručenje ovog priznanja MCP obavljeno je jutros nakon Liturgije u manastiru Miholjska Prevlaka.

Protić je rekao Tanjugu da su orden dobili za revnost i brigu za SPC i ljubav posvedočenu kroz pesme "Dogodine u Prizrenu" i "Sviće zora", posvećene odbrani svetinja u Crnoj Gori i Kosovu i Metohiji.

Tri člana grupe Feđa Dimović, Blažo Vujović i Boško Ćirković vraćeni su juče sa graničnog prelaza ka Crnoj Gori gde su želeli da danas učestvuju na litiji u Podgoričkom naselju Stari Aerodrom kao i molebanu u Podgorici.

Bilo je planirano da ispred Sabornog Hrama Hristovog Vaskrsenja premijerno izvedu pesmu "Sviće zora".

Protić kaže da im je žao i nejasno zašto su proglašeni za pretnju po nacionalnu bezbednost Crne Gore, ali da i ovom prilikom izražavaju podršku odbrani svetinja u Crnoj Gori.

- Naša namera nije bila da bilo koga ugrožavamo ili uznemiravamo, već da uzmemo učešća u najčistijem i najdostojanstvenijem građanskom skupu našeg vremena - kazao je on.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • old school

    23. februar 2020 | 16:07

    Bilo bi sjajno da dodju na derbi i otpevaju pre pocetka utakmice. Nek se vidi i nek se cuje sa ovog derbija da je sloga poraz vragu.

  • Ivana Savić

    23. februar 2020 | 14:36

    Алал вера

  • Lola

    23. februar 2020 | 15:45

    Bravo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA