≫ 

Placebo i Sum 41 na jubilarnom Arsenal festivalu u Kragujevcu

Jubilarni, deseti Arsenal Fest trajaće četiri (umesto prvobitno planirane tri) večeri, od 24. do 27. juna u Kragujevcu...

  • 0
Placebo Placebo / Foto: Promo

Svetski, kultni bend Placebo otvoriće Arsenal Fest 24. juna u Kragujevcu, a na koji 25. juna dolazi i jedan od planetarno najpopularnijih pank rok bendova Sum 41.

Jubilarni, deseti Arsenal Fest trajaće četiri (umesto prvobitno planirane tri) večeri, od 24. do 27. juna u Kragujevcu.

Placebo gitarista i pevač Brajan Molko i basista Stefan Olsdal, prepoznatljivi po androginom izgledu i stavu, po jedinstvenom, gnevnom spoju alternativnog popa, panka, gotike, grandža i glam roka u hitovima poput "Every You Every Me", "The Bitter End", "Special Needs" i "Song To Say Goodbye", sa sedam albuma prodatih u preko 12 miliona primeraka širom sveta, dolazi prvi put na Arsenal, kao headliner 24. juna na Main Stage-u.

- Posvećeni smo 100% izvođenju pesama na najbolji mogući način tog dana. Kad se energija publike i benda poklope stvara se sinergija, simbioza, osećaj zajedničke euforije. To je savršena atmosfera i prilika za transcedentnost, a to je ono čemu mi muzičari težimo - objasnio je Molko.

Sum 41 predvođen pevačem, gitaristom i glavnim autorom Derikom Viblijem biće headliner Arsenalovog Main Stage-a 25. juna. Publika u Kragujevcu imaće priliku da prva u Srbiji uživa u nastupu benda iz Kanade, čijih čak pet hitova na YouTube-u beleže preko 50 miliona pregleda - "In Too Deep" je dostigao čak 156 miliona, "Fatlip" 99 miliona, a prate ih "Still Waiting", "With Me" i "Pieces".

Beskompromisni bend (sarađivao je sa legendarnim Igijem Popom u pesmi "Little Know It All"), čuven po tri gitare u postavi i moćnim živim nastupima, za skoro 25 godina postojanja snimio je sedam albuma, prodatih u preko 15 miliona primeraka širom sveta, od kojih je poslednji "Order In Decline" (2019), možda najteži, najagresivniji, najdinamičniji i najsiroviji u njihovoj karijeri.

Sum 41 Sum 41 / Foto: Promo

- Mislim da smo i dalje previše zaljubljeni u ovo što radimo da bismo usporili - kaže Vitli, uz koga u Sum 41 sviraju gitaristi Dejv Braunsaund i Tom Taker, basista Kon Mekaslin i bubnjar Frenk Zumo.

Na Arsenal Festu nastupaju i 26. juna Dubioza kolektiv, Djaikovski (Kiril Džajkovski) i Still Corners, kao i veliki broj stranih i domaćih izvođača čija će imena biti uskoro saopštena.

Still Corners Still Corners / Foto: Bernard Bur

Komplet ulaznica za sve četiri večeri Arsenala X trenutno je samo 2.500 dinara preko prodajnih mesta i mreže www.tickets.rs.

U duhu jubilarnog, slavljeničkog Arsenala prethodno kupljeni kompleti za tri večeri važiće za sve četiri večeri 24, 25, 26. i 27. juna, i nije ih potrebno menjati. 

Djaikovski Djaikovski / Foto: Ivana Tasev

Od danas kreće prodaja pojedinačnih karata za samo prvo veče 24. jun i košta 1.500 dinara. 

VAŽNO: Od 6. marta komplet ulaznica za četiri večeri biće 3.500 dinara. Od tada karta za 24. jun biće 2.000 dinara, za 25. jun, 1.500 dinara, za 26. jun 1.200 dinara, a za završno veče 27. jun 1.500 dinara.

Dubioza kolektiv Dubioza kolektiv / Foto: Goran Lizdek, Grafički dizajn: Vedran Mujagić, Kostimograf: Lejla Hodžić

U Kragujevcu prodaja ulaznica ide preko Doma omladine, biletarnice Dečijeg pozorišta, De Gama Travel-a i Music Store-a.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA