≫ 

Barcelona Gipsy balKan Orchestra: "Nova Era" počinje obradom pesme sa Kosova

"Marijo deli bela Kumrijo" je jedna od naših najlepših narodnih goranskih pesama sa Kosova, napisana na torlačkom dijalektu...

  • 0
Barcelona Gipsy balKan Orchestra Foto: Promo

Međunarodni muzički ansambl Barcelona Gipsy balKan Orchestra objavio je obradu dragulja balkanske muzike "Marijo deli bela Kumrijo", što ujedno predstavlja i najavu novog albuma za septembar 2020. godine.

Dolazak u Srbiju, sa novom pevačicom Margeritom Abitom iz Italije, BGKO je zakazao za drugu polovinu godine.

"Marijo deli bela Kumrijo" je jedna od naših najlepših narodnih goranskih pesama sa Kosova, napisana na torlačkom dijalektu. Večna tema o tugi i dubokoj čežnji za voljenjim bićem koje je daleko, obrađena u novom izdanju i sa prepoznatljivim BGKO stilom.

Barcelona Gipsy balKan Orchestra je međunarodni muzički ansambl sa sedištem u Barseloni.

Osim Ivana Kovačevića, kontrabasiste iz Beograda, bend čine: pevačica Margerita Abita sa Sicilije, harmonikaš Matija Skirosa iz Italije, gitarista Žulijen Šanal iz Francuske, perkusionista Stelios Togijas iz Grčke, klarinetista Dani Karbonelj iz Katalonije, violinista Pere Nolasc Turu iz Katalonije i violinista Oleksandar Sora iz Ukrajine.

Bend aktivno radi na pripremanju novog albuma i održavanju koncerata. Posle nedavno završene turneje u Italiji, sleduju koncerti u Makedoniji, Grčkoj, Turskoj, Bugarskoj, Nemačkoj i Španiji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA