≫ 

Tejlor Svift u novom spotu prozvala Leonarda DiKaprija i Kanje Vesta: Ovo su skriveni detalji

O njenom spotu ceo svet ne prestaje da priča. Bila je brutalna

  • 3
Tejlor Svift, The Man Printskrin: Youtube/Taylor Swift

Otako je pre dva dana objavljen spot za pesmu "The Man" Tejlor Svift, svet o njemu ne prestaje da priča i hvali pevačicinu poruku, originalnost, ali i mnoštvo sitnih tragova kojim je potkačila svoje bivše menadžere, Leonarda DiKaprija, Kanjea Vesta i čitavu plejadu muškaraca koji u društvu neguju duple standarde!

Bez mnogo oklevanja, otkrivamo vam šta ste sve možda prevideli gledajući ovaj genijalni spot.

13

Video je objavljen u 7 ujutru, 27. febrauara, koji se u Americi beleži kao 02/27/20. Kada se ovi brojevi saberu daju 13, što je njen srećni broj. Kako je u pesmu "Call It What You Want" rekla: "Kada mislite na Tejlor Svift, mislite na 13"! Broj 13 se provlači kroz ceo spot.

Publika je takođe uočila jedan kuriozitet. U prethodno objavljenoj pesmi "You Need To Calm Down" Svift peva "dođavola, sada je 7 ujutru". Stih stiže tačno u 2.27 minutu pesme, što znači da je u prethodnoj pesmi Tejlor ostavila trag kada će objaviti novu.

Prozor

Video počinje tako što Muškarac (The Man) gleda kroz prozor. Svift voli da prozorima počinje svoje spotove. Isto je uradila u pesmama "Lover", "Me!" i "You Need To Calm Down".

Tejlor Svift, The Man Tejlor Svift voli prozore Printskrin: Youtube/Taylor Swift

Vuk sa Vol strita, pazi se, Leo

Spot u jednom trenu jasno aludira na film "Vuk sa Vol strita", u kome Leonardo DiKaprio igra korumpiranog njujorškog brokera, koji se na kraju nađe u zatvoru zbog prevare. U jednoj od sledećih strofa ona kaže "Biću kao Leo u Sen Tropeu", verovatno misleći na ono što svi misle: na 45-godišnjeg muškarca koji non stop izlazi sa devojkama mlađim od 25.

Mis Amerikana

Dokumentarac "Mis Amerikana", koji govori o životu i karijeri Tejlor Svift, objavljen je na Netflixu pre mesec dana, a iako ga publika nije baš zavolela, reference na ovaj film se provlače kroz ceo spot. U metrou, na primer, devojka s slušalicama na glavi nosi žuti duks na kome piše "Mis Amerikana i zgodni princ". Da li je će se možda tako zvati Tejlorina nova pesma?

Tejlor Svift, The Man Novi spot Tejlor Svift Printskrin: Youtube/Taylor Swift

Novine

Štampa koju Muškarac čita u ovom spotu nosi naslove koji su prst u oko: "Koji je muškarac ove godine pobedio u zabavljanju sa slavnim ženama", "CEO godine", "Muškarci vole sport". Sviftova je imala problema sa medijima koji su detaljno izveštavali (i izmišljali) o njenim ljubavnim vezama, te je a ovaj način ona preuzela narativ u svoje ruke.

Tejlor Svift, The Man Tejlor Svift, The Man Printskrin: Youtube/Taylor Swift

Skoč oglas

U intervjuu za "Rolling Stone" Tejlor je ispričala sve o pravnoj borbi koji vodi sa Skuterom Braunom i Skotom Borčetom, svojim bivšim menadžerima. Oni su joj zabranili da izvodi pesme sa starih albuma za koje im je dala autorska prava.

- Ova dva veoma bogata, veoma moćna muškarca koriste tuđih 300 miliona dolara da kupe većinu žena u ovom poslu. A stoje iza drvenog šanka, slikaju se, dižu čašu u čast samim sebi. Mene su preveslali i ja ovo nisam mogla da predvidim. Ništa nisam mogla da uradim povodom toga - rekla je ona.

Tejlor Svift, The Man Bo$ Scotch Printskrin: Youtube/Taylor Swift

U spotu iz Muškarca stoji reklama za "Bo$$ Scotch" - viski za šefa - a poenta je više nego jasna.

Grafiti u 13. stanici

Muškarac staje kraj zida na metro stanici 13, koji je ispisan grafitima, i urinira na njega, jer je Muškarac i može mu se. Sprejem su po zidu ispisani nazivi starih albuma Tejlor Svift  "Reputation", "1989", "Fearless" (ispisan naopačke), "Red" i "Speak Now".  Dvaputa je ispisana i reč "karma", a na zidu takođe stoji i znak "zabranjeni skuteri", što će reći - Skuter Braun.

Tejlor Svift, The Man Obratite pažnju na grafite Printskrin: Youtube/Taylor Swift

Kada se Muškarac udalji od zida, ispostavlja se da je on svojim urinom (plavim sprejem) ispisao reči "the man". Međutim, kako boja počne da se sliva reči se pretvaraju u "this may" iliti ovog maja. Bilo da ste se zgadili ili oduševili, izgleda da je Tejlor najavila svoj novi projekta u maju.

Znak

"Nestali su. Ako ih nađete, vratite ih Tejlor Svift" - piše na znaku oko kog su ispisana imena njenih albuma, što je još jedna prozivka Brauna, koji zasad poseduje prava na njene stare pesme.

10 žena na jahti

- Biću kao Leo u Sen Tropeu - peva Tejlor dok Muškarac ispija šampanjac sa 10 žena na jahti, koje sve nose žute kupaće kostime. Ovo je još jedan odgovor Tejlor Svift medijima koji su redovno komentarisali duge liste njenih momaka. Naravno, to se retko dešava u slučaju njenih muških kolega.

Tejlor Svift, The Man Tejlor Svift, The Man Printskrin: Youtube/Taylor Swift

Kanje Vest

Muškarac se oblači, dok naga žena u krevetu spava, da bi u sledećem trenu on prošao kroz hodnik gde mu 19 ruku baca pet. Ruke su odvojene od tela, a fanovi su odmah u ovome uočili kritiku Kanje Vesta, koji si pevačicom ima burnu istoriju. Tejlor je imala 19 kada je Vest prekinuo njen govor na dodeli MTV nagrada, dok je primala priznanje za najbolji video ženskog izvođača.

Soba i hodnik u kome se ovo dešava veoma podsećaju na reperovu minimalističku vilu.

Naravno, tu je i očita kritika društva - kada žena izađe iz sobe u kojoj je imala seks, to se zove "walk of shame". Kada to uradi muškarac, bacaju mu pet.

Najbolji tata na svetu

Dupli standardi su vidni kada Muškarac dobije pohvalu da je "najbolji tata na svetu", a oko svoje dece minimalno radi. Dok sedi kraj svoje ćerke, on širi noge, a ona svoje prekršta. Dupli standardi počinju vrlo rano...

Tejlor Svift, The Man Tejlor Svift, The Man Printskrin: Youtube/Taylor Swift

Tik Tok

Oni koji nisu prepoznali klince u kadru - to su Džejden Bartels i Dominik Toliver, dve Tik Tok zvezde.

Tejlor Svift, The Man Tejlor Svift, The Man Printskrin: Youtube/Taylor Swift

Novčanica od 100 dolara

Lice Muškarca je na novčanici od 100 dolara. Sve novčanice u SAD-u i dalje nose jedino lica muškaraca.

Tejlor Svift, The Man Tejlor Svift, The Man Printskrin: Youtube/Taylor Swift

Serena Vilijams

Omaž Sereni Vilijams, koja je prozvana zbog nervoznog ispada na US Openu 2018. godine, dat je kada u spotu Muškarac izgubi igru i živce. On razbije reket, urla na sudiju i niko ne trepne.

Tejlor Svift, The Man Tejlor Svift, The Man Printskrin: Youtube/Taylor Swift

U slučaju Serene Vilijams, ona je kažnjena sa 17.000 dolara za tri odvojena kršenja pravila tokom samog meča sa Naomi Osakom, koja ju je dobila u finalu. Vilijams je za sve okrivila seksizam u sportu, a na svoju adresu dobila je niz negativnih komentara, uključujući i rasističke crteže. Govorili su joj da ne ume da gubi. Niko to Muškarcu, naravno, ne zamera.

Vidite li ko igra sudiju?

Sudiju u ovom tenis meču igra otac Tejlor Svift, Skot.

Tejlor Svift, The Man Tejlor Svift, The Man Printskrin: Youtube/Taylor Swift

Devojka koja prevrće očima na terenu

... zapravo je Tik Tok zvezda Loren Grej. Ona svoje fanove naziva anđelima, tako da kada oni prevrnu očima, može se reći da "anđeli prevrnu očima".

Tejlor Svift, The Man Tejlor Svift, The Man Printskrin: Youtube/Taylor Swift

"Angels roll their eyes" je stih iz Tejlorine pesme "Cruel Summer". Sasvim je moguće da u maju stiže spot za ovu pesmu, veruju fanovi.

58 godina kasnije

Muškarac ženi mnogo, mnogo mlađu ženu od sebe. I to 58 godina kasnije: 5+8=13.

Tejlor Svift, The Man Tejlor Svift, The Man Printskrin: Youtube/Taylor Swift

Da li se to Tejlor verila?

Mlada u toj sceni pokazuje veliki kič prsten. Ruka deluje malo neprirodno, tako da je moguće da je Tejlorina. I da je ovo odgovor na pitanje da li su se ona i Džo Alvin (glumac iz filma "Miljenica") zapravo vereni, kao što se šuška.

Mister Amerikana

U jednoj sceni pojavljuje se poster za film "Mister Amerikana" (hit na Mandance festivalu), koji je režirao Tajler Svift. Naravno, film "Mis Amerikana" režirala je žena, Lana Vilson, i on govori o ženi - Tejlor Svift, tako da je seksizam i u filmskoj industriji potkačen.

Tejlor Svift, The Man Tejlor Svift, The Man Printskrin: Youtube/Taylor Swift

Fanovi su primetili da kome Muškarac na ovom posteru veoma liči na glumca Džejka Džilenhala. On i Tejlor Svift su bili u vezi 2010. godine i navodno je nekoliko njenih pesama posvećeno njemu, što talentovani glumac mrzi da ga novinari pitaju.

Reditelj(ka)

Na kraju spota Muškarac izlazi sa teniskog terena, za koji se ispostavlja da je set. Prilazi Tejlor Svift, koja je zapravo rediteljka i pita je kakav je bio.

- U redu je, ali možeš li da ovaj put budeš više seksi? Dopadljiviji? - pita ga ona, a onda se okreće ka Loren Grej i kaže joj: "Usput, sjajan posao, Loren, to je bilo super".

Tejlor Svift, The Man Tejlor Svift, The Man Printskrin: Youtube/Taylor Swift

I to je to, sada je sve jasno  - ova pesma i spot su o dvostrukim standardima koji važe za muškarce i za žene.

Ko je Muškrac?

Iako u ovom spotu Muškarac pomalo liči na Toma Kruza, pomalo na Džilenhala, ponaša se kao DiKaprio i njegov lik, niti bilo ko od slavnih muškaraca sa kojim je imala razmirice. Taj Muškarac, taj šef je sama Tejlor.

Tejlor Svift, The Man Tejlor Svift, The Man Printskrin: Youtube/Taylor Swift

Bravo!

Glas Muškarcu inače je dao Dvejn Rok Džonson, koji je bio oduševljen prilikom da bude deo spota. Svojom ulogom pohvalio se i na društvenim mrežama.

Šta mislite o ovom spotu? Javite nam u komentarima.

(D.D.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA