≫ 

Alan Meril, autor pesme "I Love Rock ‘N’ Roll", preminuo od korona virusa

Muzičar je umro u 69. godini

  • 0
Arrows, I Love Rock N Roll, Alan Merrill Printskrin: Youtube/KeithTheKing

- Korona virus uzeo je mog oca jutros - objavila je Lora Meril u nedelju 29. maja na svom Fejsbuk profilu.

U nastavku je napisala:

- Bile su mi date dve minute da se oprostim s njim, pre nego sam izgurana napolje. Činio mi se smirenim i još uvek je u meni tinjala nada da se njegovo ime neće pojaviti na desnoj strani ekrana CNN/Fox News-a. Prehodala sam 50 blokova do kuće s tom nadom u srcu. Grad koji sam poznavala bio je prazan. Osećala sam da sam jedina osoba na ulici, što sam na kraju i bila. Kad sam došla do ulaznih vrata stigla je poruka da je preminuo.

Alan Merril, rođen kao Alan Preston Saks u Njujorku, a živeo je u Japanu i Velikoj Britaniji. Osnovao je bend Arrows s bubnjarom Polom Varlijem i gitaristom Džejkom Hukerom. Objavili su singlove “Touch Too Much,” “My Last Night With You” i “I Love Rock ‘N’ Roll” koje je Meril u koautorstvu napisao s Hukerom 1975. godine, piše ravnododna.

Meril je i otpevao “I Love Rock ‘N’ Roll” u originalu, no slava je pripala Joan Jett & The Blackhearts. Njihova verzija, koju ljudi najbolje znaju, našla se na 1. mestu američkog Hot 100 1982. godine.

- Čula sam grozne vesti. Alan Meril je preminuo. Moje misli i ljubav idu njegovoj porodici. Još uvek se sećam kad sam gledala Arrows na TV-u u Londonu i bila odševljena pesmom koja kao da se direktno meni obraćala - napisala je Džoan Džet.

Nakon raspada Arrows Meril je pridružio grupi Runner (u kojoj su bili Stiv Guld, Mik Fit i Dejv Daul) i sarađivao s Rikom Deringerom i Meat Loaf-om. Objavio je i nekoliko solo albuma.

Video: Razvojni put virusa koji već mesec dana kosi sve pred sobom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA