≫ 

Zubin Mehta šalje podršku Srbiji: "Ponovo ćemo stvarati muziku zajedno"

Dirigent je prilikom poslednjeg dolaska izrazio želju da se obeleži 60 godina od njegovog prvog nastupa sa Beogradskom filharmonijom, a datum tog gala koncerta biće uskoro poznat...

  • 0
Zubin Mehta

Zubin Mehta / Printskrin: Facebook/Beogradska filharmonija / Belgrade Philharmonic Orchestra

Legendarni meastro Zubin Mehta, veliki prijatelj Beogradske filharmonije i Srbije, poslao je video poruku podrške koja je objavljena na Fejsbuk profilu institucije.

- Ivan Tasovac, dobar dan, kako ste? Vama i svim mojim kolegama iz Beogradske filharmonije šaljem najiskrenije i najtoplije pozdrave. Svim srcem se nadam da će ovo teško vreme brzo proći i da ćemo ponovo da stvaramo muziku zajedno kao uvek - rekao je slavni maestro.

Zubin Mehta je prilikom poslednjeg dolaska izrazio želju da se obeleži 60 godina od njegovog prvog nastupa sa Beogradskom filharmonijom, a datum tog gala koncerta biće uskoro poznat.

Mehta je osam puta predvodio orkestar Beogradske filharmonije, poslednji put kao specijalni gost prvog koncerta na otvorenom 2017. Kao veliki prijatelј Filharmonije, Zubin Mehta je uvek spreman da podrži orkestar sa kojim je prvi put nastupio na samom početku svoje karijere i sa kojim je u novom milenijumu intenzivirao veze. Jedan od najvećih dirigenata današnjice rado se vraća u Beograd, gradeći prijatelјstvo koje odavno prevazilazi okvire muzike i umetnosti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA