Poznati protiv korone: Lejdi Gaga, Pol Makartni i Bili Ajliš pripremaju najveći koncert "od kuće"

"Želimo da ukažemo na ozbiljnost ovog istorijskog kulturnog pokreta bez presedana i želimo da slavimo i ohrabrimo moć ljudskog duha", izjavila je pevačica...

  • 1
Lady Gaga, Lejdi Lejdi Gaga / Foto: Profimedia

Pevačica Lejdi Gaga, uz organizaciju Global Citizen, sakupila je 35 miliona dolara za borbu protiv korona virusa, pa će organizovati specijalnu TV emisiju, u kojoj će, između ostalih, učestvovati i Pol Makartni, Stivi Vonder i Bili Ajliš.

Gaga je istakla da je novac sakupljen za sedam dana i da će biti upućen u Svetsku zdravstvenu organizaciju (SZO), prenosi AP.

Ovim povodom će biti organizovan One World: Together At Home ("Jedan svet: Zajedno kod kuće"), virtuelni televizijski događaj kojim bi se odalo priznanje zdravstvenim radnicima za pomoć pri pandemiji korona virusa.

Emisija će 18. aprila u 20 časova po vremenu na istočnoj obali SAD biti istovremeno na televizijama ABC, NBC, CBS, iHeartMedia i Bell Media.

Domaćini TV specijala biće američki TV voditelji Stiven Kolber, Džimi Falon i Džimi Kimel, prenosi Danas.

- Treba da ispričamo priče i proslavimo zajednicu koja je u prvim redovima – zdravstvene radnike - rekla je Lejdi Gaga video pozivom u toku konferencije za novinare SZO kada je najavljen događaj, i dodala:

- Želimo da ukažemo na ozbiljnost ovog istorijskog kulturnog pokreta bez presedana i želimo da slavimo i ohrabrimo moć ljudskog duha.

Pol Makartni Pol Makartni / Foto: Profimedia/Zuma Press

Ona je napomenula da ovaj specijalni televizijski događaj nije namenjen sakupljanju sredstava.

- Sklonite svoje novčanike i zavalite se i uživajte u predstavi koju svi zaslužujete - izjavila je pevačica, dodajući da odvojeno planira da sakupi još sredstava za borbu protiv pandemije.

Višesatni TV spektakl će prenositi striming Jutjuba, Epla, Fejsbuka, Instagrama, Tvitera i drugih platformi, nastupiće i Elton Džon, Dejvid Bekam, Džon Ledžend, Edi Veder, Keri Vašington, Kris Martin iz Koldpleja, Lizo, Džej Balvin, Andrea Bočeli i Maluma.

Billie Eilish, Bili Ajliš Bili Ajliš / Foto: Tanjug/AP

Idris Elba i njegova supruga Sabrina Elba, oboje testirani pozitivni na korona virus, takođe će učestvovati u specijalu.

Svetska zdravstvena organizacija navela je da je Lejdi Gaga zaslužna za okupljanje muzičkih zvezda za ovaj televizijski događaj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • iThink

    7. april 2020 | 11:13

    Ovo je za svaku pohvalu i primer kako jedna zvezda treba da pomogne i koristi svoju slavu. Ostale nek se slikaju i poziraju za instagram kao i do sada što su. Lady Gaga je tu da pomogne celom svetu svojom donacijom... 35 miliona u samo 7 dana! Respect!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA