≫ 

Zbog serije "Ozark" rok bend iz 1980-ih je opet najslušaniji

REO Speedwagon se našao na nekoliko Bilbordovih top lista

  • 0
REO Speedwagon REO Speedwagon / Foto: Wikipedia/Sjgkfe

Netflixova hit serija "Ozark" vratila je rok bend REO Speedwagon na Bilbordove liste najslušanijih rok bendova.

Krimi drama koja je sve koji je prate prikovala kraj televizora od 27. marta, kada je svih 10 epizoda 3. sezone objavljeno odjednom, ugostila je bend u 3. epizodi koja nosi naziv "Kevin Kronin je bio ovde", po frontmenu ovog benda.

- Veliki smo fanovi "Ozarka" i strpljivo smo čekali 3. sezonu. Cela porodica se šćućurila na kauču i gledala seriju ceo vikend. Budite zdravi i bezbedni - napisao je Kronin na zvaničnom sajtu benda REO Speedwagon, prenosi Billboard.

A otakako je nova sezona puštena, bend je postigao novi uspeh - ponovo su među najslušanijim rokerima. Četiri njihova najveća hita našla su se u na top listama.

U pitanju su "Keep On Loving You" (10. mesto), koji je 1981. godine bio broj 1 na Bilbordovoj listi, potom "Can't Fight This Feeling" (13. mest0), takođe broj 1 hit iz 1985. godine, "Time for Me to Fly" (15. mesto), pesma koja je bila 56. po redu kada je 1978. godine objavljena, kao i "Take It On the Run" - hit koji je 1981. godine bio 5, a sada je 16. na listi.

U međuvremenu Kronin je debitovao na prvom mestu na Bilbordovoj listi rok tekstopisaca, zahvaljujuću pesmama "Keep On Loving You," "Can't Fight This Feeling" i "Time for Me to Fly" koje je sam napisao.

Bivši gitarista benda Geri Ričrat (koji je preminuo 2015.) našao se na 8. mestu iste liste zbog pesme Take It On the Run".

Kroninu je ovo prvi put da se našao na vrhu Bilbordovih top lista otkako je pesma "Can't Fight This Feeling" provela tri nedelje na listi Hot 100 u martu 1985. godine.

Uz to, popularnost njihove kolekcije pesama "The Hits" iz 1988. godine skočila je za 85 odsto, te je tako ušla na listu Top rok albuma i sada se nalazi na 49. mestu.

Inače, REO Speedwagon je američki rok bend osnovan u Šampanju, Ilinoisu 1967. godine. Tokom 1970-ih još uvek su tražili svoj zvuk, da bi tokom 1980-ih postigli značajan komercijalni uspeh. Prodali su preko 40 miliona albuma tokom karijere i više puta se našli na top listama.

Treba imati i na umu da je MRC produkcijska kuća serije "Ozark". MCR je deo kompanije Valence Media, kojoj takođe pripada i Bilbord.

(D.D.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA