≫ 

Bili Džo Armstrong iz Green Day preradio čuvenu pesmu Kim Vajld: Pogledajte spot iz karantina

Hit iz 1981. posvetio je kolegi Majku Dirntu

  • 0
Green Day Bili Džo Armstrong / Printskrin: YouTube/The Late Late Show With James Corden

Bili Džo Armstrong, frontmen grupe Green Day, u svom stilu je obradio svetski hit Kim Vajld "Kids in America", u sklopu svog niza obrada pod imenom No Fun Mondays. Obradu je posvetio svom kolegi iz benda "jednom i jedinom" Majku Dirntu, piše Rolling Stone, a prenosi Headliner.

Video uz koji je pesma objavljena osim stihova "Kids in America" sadrži i karikaturu basiste s glavom jednoroga, aludirajući pritom na omot najnovijeg albuma grupe Green Day s početka ove godine - Father of All Motherfuckers.

Armstrong je takođe naglasio da ga je na obradu baš ove kompozicije navela verzija iste u izvedbi punk rock benda The Muffs iz 1995. godine. Naime, Armstrong pokojnu gitaristkinju, pevačicu i tekstopisca Muffs-a, Kim Šatuk (koja je 2013. uskočila i kao zamena za basistkinju benda Pixies, imenjakinju Kim Dil) navodi kao jednu od najdražih kompozitorki, a njene Muffs-e kao veliku inspiraciju u stvaranju, prema mnogima najboljeg albuma Green Day, "Dookie" iz 1994. godine.

Poslušajte sve tri verzije pesme, pa nam u komentarima pišite koja vam je najdraža.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA