≫ 

Preminuo Litl Ričard, pionir rokenrola

Smrt je potvrdio i Ričardov sin, Deni Peniman

  • 3
Little Richard Foto: Tanjug/AP

Legenda rokenrola, američki muzičar Litl Ričard, preminuo je u 87. godini, prenose svetski mediji.

Svetsku muzičku scenu uzdrmao je 1956. godine svojim energičnim nastupom na klaviru i pesmom "Tutti Frutti", a usledili su hitovi “Long Tall Sally”, “Rip It Up”, “Lucille”, “Good Golly Miss Molly"...

Iako od se od 1958. nije našao u prvih deset na muzičkim top listama, uticaj Litl Ričarda na nadolazeći rokenerol talas bio je nemerljiv.

Njegove pesme obrađivali su mnogi muzičari, počevši od Bitlsa, Everly Brothersa i Kinksa, preko Creedence Clearwater Revivala do Elvisa Kostela i Scorpionsa.

Ričard Peniman, kako je bilo njegovo pravo ime već je bio lošeg zdravlja nekoliko godina, imao je probleme sa kukovima, a doživeo je i srčani, kao i moždani udar, prenosi Gardijan.

Njegovu smrt potvrdio je Ričardov sin, Deni Peniman, a konačni uzrok zbog kog je preminuo nije još uvek poznat.

Član njegovog benda Kevin Holi objavio je na Instagramu oproštajnu poruku svom kolegi:

- Počivaj u miru, Ričarde. Ovo stvarno boli. Moje misli i molitve su sa svim kolegama i obožavateljima. Ričard je zaista bio kralj - stoji u njegovoj objavi.

Bio je poznat po svojim neobičnim performansima - očima iscrtanim maskarom, odećom u jarkim bojama što je kasnije uticalo na preminulog pevača Princa.

Bio je umešan u nekoliko skandala. Jedan od njih koje je i sam priznao je sklonost ka voajerizmu - muškarci su imali sami seks na zadnjem sedištu njegovog automobila dok je on posmatrao. Dva puta je hapšen zbog svog ponašanja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Saša

    9. maj 2020 | 17:07

    Zna se koje kralj roken rola.. Elvis prisli.. Najbolji pevač svih vremena.. King forever... Glas božanstven, lepota božija, harizma kraljevska, nastupi glas harizma za sva vremena.. I ričardson je bio dobar.. Ali elvis je King.. Forever..

  • WILSON

    9. maj 2020 | 16:49

    Je'l i on od korone!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA