Pesma "Danger Zone" iz filma "Top Gun" je bila veliki hit, ali su ove zvezde odbile da je pevaju

Čuvena numera, koju u originalu izvodi Keni Logins, je prvobitno ponuđena drugim izvođačina

  • 2
Danger Zone, To Gun Insert iz spota za pesmu "Danger Zone", koja je rađena za potrebe filma "Top Gun" Printskrin: Youtube/Kenny Loggins

Jedan od najpopularnijih filmova iz osamdesetih godina prošlog veka je "Top Gun", u kojem su igrali Tom Kruz, Keli Mekgilis, Val Kilmer, Tom Skerit i mnogi drugi.

Ostvarenje režisera Tonija Skota doživelo je neviđenu popularnost širom sveta. Između ostalog i muzika iz tog filma, na kojoj je radio i slavni kompozitor Đorđo Moroder, o kojem smo već i pisali.

Pesma iz "Top Gun"-a koja je postala planetarni hit je numera "Danger Zone", koju je izveo američki muzičar Keni Logins. Ova pesma bila je toliko popularna, da se našla na drugom mestu Bilbordove U.S. liste.

Poslušajte je:

Ono što je zanimljivo jeste da Keni Logins nije bio prvi izbor. Pesma je nuđena mnogim svetskim muzičkim zvezdama koju je na kraju nisu izvele. Neke su i odbile da je otpevaju.

Ali, krenimo redom.

Pesma je prvobitno ponuđena čuvenoj grupi "Toto" (poznata po hitovima "Africa", "Hold The Line" i drugim, prim. aut), ali do saradnje na kraju nije došlo zbog pravnog konlikta između producenata filma "Top Gun" i advokata ovog benda. Članovi grupe su nameravali da za ovo ostvarenje izvedu pesmu "Only You", koja je trebalo da bude originala ljubavna tema umesto hita "Take My Breath Away" grupe "Berlin" (koja je, da podsetimo, postala veliki hit).

Zbog pravnih problema, pesma "Only You" nije uvrštena u muziku za film "Top Gun".

"Toto" - "Africa":

"Toro" - "Only You":

Hit "Danger Zone" ponuđen je i Brajanu Adamsu. Slavni muzičar odbio je za izvede pesmu i da učestvuje bilo kom projektu vezano za ovo ostvarenje, jer je smatrao da film "Top Gun" veliča rat. Osim toga, producenti poznatog filma želeli da iskoriste Adamsovu pesmu "Only The Strong Survive" za potrebe ovog blokbastera, ali je Brajan odbio da se njegovi hit koristi u te svrhe.

Brajan Adams - "Only The Strong Survives":

Pesma "Danger Zone" je isto ponuđena grupi "Reo Speedwagon". Ovaj bend, koji je bio popularan osamdesetih godina prošlog veka, odbio je da je izvede, jer članovima ovog sastava nije dozvoljeno da izvode pesme koje nisu njihove. (Pesmu "Danger Zone" napisali su italijanski kantautor Đorđo Moroder i njegov američki kolega Tom Vitlok, koji nisu deo grupe "Reo Speedwagon")

"Reo Speedwagon" - "Keep On Loving You":

Kanadski pevač Kori Hart, poznat pod hitu iz osamdesetih "Sunglasses At Night", je isto odbio da peva "Danger Zone", jer je hteo da se fokusira na sopstvene pesme.

Kori Hart - "Sunglasses At Night":

(V.Đ.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Iz šume čovek punjač

    30. maj 2020 | 18:02

    Strašna muzika i strašan film, sećam se kad je izašao. Ja samo američke filmove gledam, kao domaći su mi

  • Goran

    30. maj 2020 | 19:57

    Nisu je hteli pevati jer je jeftina i zvuči tako.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA