≫ 

Anonimus hakovao radio stanice čikaške policije: Bez prestanka puštali "Fuck Tha Police" od NWA

Poznata pesma jedna je od naslušanijih u SAD trenutno, 32 godine nakon što je nastala

  • 1
NWA - Fuk Da Police NWA / Printskrin: YT/ROSCOH14

Poznata i anonimna grupa hakera probila je zaštitu radijske frekvencije čikaške policije i na njoj uzastopno puštala pesmu “Fuck Tha Police” legendarne hip-hop grupe NWA.

Anonymous je svoj povratak najavio u subotu 30. maja kako bi dao svoj doprinos u globalnim protestima zbog nasilne smrti Džordža Flojda u Mineapolisu prošle nedelje.

- Solidarni smo s demostrantima i revolucionarima koji se bore protiv oligarhije SAD-a, nepravde masovno korumpiranog rasističkog sistema koji deluje generacijama #BlackLivesMatter” - napisali su iz Anonymousa na Twitteru.

- Ako se policija ne može da se obuzda, ako puca na novinare, tuče i gazi demostrante, te sudeluje u nasilju – kako bilo ko može očekivati da se ljudi obuzdaju? Ljudima je dosta zlostavljanja i ubijanja - dodali su oni.

Slušanost ove pesme skočila je za 272 odsto od 27. maja na Rolling Stone listama. Songa je naročito slušana u nedelju i ponedeljak. Prošli put kada je zabeležila ovoliku slušanog bilo je u avgustu 2015. godine nakon ubistva Majkla Brauna.

America Protests Tacoma Protesti u SAD / Foto: Tanjug/AP

Upitan kako se oseća zbog toga što na ulicama policija i dalje ubija nenaoružane crne muškarce, Ajs Kjub, koji je bio deo NWA, rekao je 2016. godine.

- Osećam se kao crnac zbog toga. Tako se osećam, isto kao i uvek. Nama crncima uvek je delovalo tako, kao da se protiv nas vodi rat. To je užasno - rekao je on za Roling Ston.

Skočila slušanost pesama koge govore o rasnoj nepravdi

U međuvremenu je na TikToku viralna postala “c”, koja govori o rasnoj neravnopravnosti koja je pogodila SAD nakon što je podneta optužnica zbog ubistva Ahmauda Arberija. Veću slušanost beleže i Kendrika Lamar sa “Alright", Public Enemy sa “Fight the Power”, D’Angelo i Vanguard sa “The Charade”, Kiler Majk sa “Don’t Die” i Bijonse sa “Freedom”.

“Fuck Tha Police”

Pesma “Fuck Tha Police” je protestna pesma koju hip hop grupe N.W.A. koja se pojavila na njihovom albumu "Straight Outta Compton". Tekst govori o policijskoj brutalnosti i rasnim predrasudama, a na Roling Ston listi 500 najboljih pesamama svih vremena nalazi se na 425. poziiciji.

Pesma je momentalno postala hit, a "Fuck the Police" slogan koji je ušao u pop kulturu i pojavljivao se na majicama, slikama, muralima....

Pod izgovorom da pogrešno predstavlja policiju i kvari omladinu pesma je u nekoliko navrata bila cenzurisana.

Video: Haosi u SAD, neredi širom zemlje: Pale se policijski automobili, lete suzavci i kamenice

(D.D.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • curva nord

    4. jun 2020 | 19:17

    Treba i mi Srbi malo da stanemo na put bahacenju plavaca!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA