≫ 

Brnabić s predstavnicima muzičkih festivala: Određeni uslovi za Guču, Exit, Bir fest, Nišvil...

Potvrđeni su datumi održavanja festivala

  • 3
Ana Brnabić Predstavnici festivala "Egzit", "Guča", "Bir Fest", "Nišvil", "Lavfest", "Arsenal", "Beogradski festival igre" / Foto: Tanjug/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa predstavnicima manifestacionog turizma, kako bi definisali uslove neophodne za održavanje umetničkih i muzičkih festivala tokom avgusta i septembra, koji su označeni kao povoljni period u kontekstu epidemiološke situacije, saopšteno je iz kabineta premijerke.

Sastanku su prisustvovali predstavnici festivala "Egzit", "Guča", "Bir Fest", "Nišvil", "Lavfest", "Arsenal", "Beogradski festival igre", a nakon sastanka utvrđeni su novi, odnosno za neke festivale potvrđeni ranije najavljeni datumi za njihovo održavanje.

Ana Brnabić Razgovor u Vladi / Foto: Tanjug/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Saopšteno je da će festival "Egzit" biti održan od 13. do 16. avgusta, dok će niški festival "Nišvil" i festival "Lavfest" u Vrnjačkoj banji biti održani u standardnim terminima - u unapred najavljenom terminu od 13. do 16. avgusta, odnosno od 6. do 8. avgusta.

Festival "Guča" ove godine biće održan od 6. do 9. avgusta, beogradski festivali "Bir Fest" i "Mjuzik Vik" na Ušću, biti održani od 20. do 23. avgusta, odnosno od 28. do 30. avgusta, dok će "Beogradski festival igre" početi 11. septembra.

U saopštenju se navodi da je predsednica Vlade Ana Brnabić, među prvim državnicima u svetu, dala podršku održavanju festivala u Srbiji u avgustu mesecu, što su, kako se navodi "mnogobrojni svetski mediji preneli kao pozitivnu vest".

Ana Brnabić Ovi festivali doprinose državnom budžetu sa više od 200 miliona evra / Foto: Tanjug/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Ovi festivali, zajedno sa ostalim organizatorima događaja u Srbiji (godišnje oko 2.000 manifestacija i 14.000 poslovnih i kongresnih događaja) doprinose državnom budžetu sa više od 200 miliona evra i generišu više od 10.000 stalnih i više desetina hiljada honorarnih poslova, navodi se u saopštenju kabineta predsednice Vlade Srbije.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Coki

    5. jun 2020 | 10:55

    E pa ako moze objasnjenje cemu Exit i ostalo ako ceo svet otkazuje takve manifestacije i prebacuje se ove godine na "digotalni" festival... Tommorowland, mozda i najjaci festival u Evropi, otkazan ali Exit MORA da se odrzi? Novosadjani ce ustati protiv te ideje i protestovati protiv Exit2020!

  • W

    5. jun 2020 | 11:25

    Svi u Guču!

  • Filip

    5. jun 2020 | 20:58

    Dakle samo festivali u Beogradu se neće poklapati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA