≫ 

"Mesecima nisam uzela mikrofon u ruke, pa jedva čekam": Beti Đorđević na Platou Milana Mladenovića

Koncerti na Zidiću ušli su u osmu sezonu. Otkrivaju nove bendove, ali predstavljaju i stare muzičke znance

  • 1
Beti Đorđević Beti Đorđević / Printskrin: YouTube/RTS Tri boje zvuka - Zvanični kanal

Dom omladine Beograda posle tri meseca pauze uzrokovane korona virusom, pre desetak dana nastavio je svoje programske aktivnosti. Među programima koje publiku očekuju ovog leta su i omiljeni Koncerti na Zidiću, koji su počeli za vikend na Platou Milana Mladenovića.

Tridesetog juna biće održan nastup vokalne dive Beti Đorđević.

- Nestrpljivo smo čekali da se vratimo poslu, ne od kuće, već tamo gde se programi dešavaju. Krenuli smo sa programima u nekom manjem obimu, sa tribinama i koncertima. Nastavićemo sve do kraja leta, svake subote od 20 časova - za RTS kaže Milica Ševarlić iz Doma omladine.

Koncerti na Zidiću ušli su u osmu sezonu. Otkrivaju nove bendove, ali predstavljaju i stare muzičke znance.

Dom omladine, kao organizator Beogradskog džez festivala, svake godine 30. aprila obeležava Svetski dan džeza. Ove godine, usled pandemije, koncert tim povodom nije organizovan, ali zato 30. juna, simbolično se slavi džez, nastupom Beti Đorđević.

Beti Đorđević je prisutna na sceni već nekoliko decenija, otpevala je neke od nezaboravnih evergrin hitova, poznata je po bogatom džez repertoaru i sjajnim klupskim i festivalskim nastupima.

- Velika mi je čast i ja se tome jako radujem. Mesecima nisam uzela mikrofon u ruke tako da jedva čekam. Biće evergrin, takozvani smut džez, standardni džez, na repertoaru - rekla je Beti i pozvala publiku na koncert poslednjeg dana juna.

Inače, do sada se na Zidiću predstavilo blizu 200 muzičkih sastava, uglavnom neafirmisanih snaga, novih talenata i onih koji obećavaju, ali i nekih poznatih grupa, pa i gostiju iz bližeg i daljeg inostranstva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA