≫ 

Američka izdavačka kuća objavljuje album niškog benda Eyot: "Ostvarili smo višegodišnji cilj!"

Bend je do sada objavio četiri albuma - sve za inostrane izdavačke kuće - i nastupio u više od 20 zemalja širom sveta

  • 0
Eyot Eyot / Printskrin: Youtube/Eyot TV

Album pod nazivom "557799" niškog džez sastava Eyot 23. oktobra će objaviti prestižna američka nezavisna izdavačka kuća Ropeadode iz Nju Džersija, najavili su producenti benda.

Albumu će prethoditi singl "Heartbeat", koji će biti predstavljen 19. avgusta.

Eyot Omot albuma "557799" / Autor: Alban Low

Album "557799" snimljen je i masterizovan u toku novembra 2019. godine u dva kultna muzička studija u Engleskoj - Real World Pitera Gebrijela i Abbey Road.

Omot za novi album napravio je kultni umetnik iz Londona, Alban Lou.

- Ovim ugovorom ostvarili smo višegodišnji cilj. Zbog situacije u kojoj se svi nalazimo nemamo velika očekivanja u smislu koncertne aktivnosti, pa ćemo se fokusirati na promociju albuma, dok se ne stvore uslovi za putovanja i nastupe - poručuje Dejan Ilijić, frontmen grupe Eyot, i dodaje:

- Ropeadope skoro svake godine ima Gremi osvajača, a ove godine ćemo i mi biti u konkurenciji. SnarkyPuppy, Christian Scott, Nate Smith, Edi Palmieri i mnoge poznate kolege su bile ili trenutno jesu pod njihovim okriljem. Pored nas, tu je od ranije i naš Dimitrije Vasiljević i to je veliki uspeh za našu džez scenu.

Bend je do sada objavio četiri albuma - sve za inostrane izdavačke kuće - i nastupio u više od 20 zemalja širom sveta, što je neverovatno dostignuće za bilo koji sastav, a posebno onaj koji svira džez.

Sjajno prihvaćeni od publike i muzičke kritike gde god da dođu, stekli su reputaciju jednog od najzanimljivijih evropskih instrumentalnih bendova u poslednjoj deceniji. Njihovi koncerti su uvek ispunjeni posebnom energijom koja slušaoca vodi daleko po horizontima naglašene osećajnosti.

(Tanjug.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA