≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pesma je bila letnji hit Evrope: Uz nju je Maradona bravurama očarao navijače i protivničke igrače

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pesma "Live Is Life" grupe "Opus" je tokom vremena postala evergrin

  • 8
Dijego Armando Maradona

Dijego Armando Maradona žonglira uz pesmu "Live Is Life" tokom zagrevanja Printskrin: Youtube/TheUnComfortZONE

Osamdesete godine prošle godina bile su obogaćene brojnim fantastičnim pesmama koje su stvarane na raznoraznim krajevima sveta. Jedna od njih je i numera "Live Is Life" austrijske grupe "Opus".

Pesma je snimljena sada veće davne 1984, na koncertu ovog benda u gradu Obervartu, kada je ovaj sastav slavio 11 godina postojanja.

Najveći uspon numera "Live Is Life" doživela je naredne godine, 1985. Tada je proglašenja i za letnji hit Evrope.

Pesma "Live Is Life" našla se na prvom mestu brojnih top lista, u Austriji osam nedelja, u Nemačkoj i Francuskoj sedam nedelja, Švedskoj četiri nedelje.

Poslušajte "Live Is Life" u izvođenju grupe "Opus":

Pesma je postala veliki hit, čak i evergrin, a ono što je zanimljivo jeste da je povezana sa slavnim Dijegom Armadnom Maradonom. Naime, 19. aprila 1989. godine, pre početka polufinalne utakmice UEFA kupa u Minhenu između domaće ekipe Bajerna i Napolija, slavni Argentinac, tadašnja "prva violina" napolitanskog kluba, zagrevao se sa ostatkom svoje ekipe.

Na stadionu se čula pesma "Live Is Life", a Maradona je u ritmu ovog hita žonglirao loptu. Dijego je svojim fudbalskim bravurama očarao kako navijače, tako i protivničke igrače.

- Bilo je 70.000 ljudi na stadionu i Maradona je izašao na teren. Mi smo bili na drugoj strani terena, zagrevali smo se kao Nemci: ozbiljno, fokusirano. Muzika je išla, pesma "Live Is Life", a u ritmu numere Maradona je počeo da žonglira sa loptom. Prestali smo sa zagrevanjem. Šta ovaj momak radi? Žonglira sa svojim ramenima. Nismo mogli više da se zagrevamo, zato što smo morali da gledamo ovog momka - prisetio se Jirgen Klinsman, nekadašnji centarfor Bajerna iz Minhena.

Kako je to izgledalo, pogledajte na sledećem snimku:

Video: Boginja Napolija ispred legendarnog grafita boga Napulja: Ovde niko ne primećuje Maradonu

(Vladimir Đorđević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stradko86

    11. jul 2020 | 13:08

    Najbolji ikada..

  • Pp

    11. jul 2020 | 14:45

    Najveći svih vremena. Mesi je mala beba za njega. Jedino je brazilski Ronaldo bio u njegovoj klasi, ali su ga povrede sputale da bude još veći.

  • Перагеније

    12. jul 2020 | 10:04

    Највећи, без премца.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA