≫ 

Britanska vlada dozvolila koncerte, festivale i pozorišne predstave na otvorenom prostoru

Događaji će morati da prate set propisanih preporuka i zaštitnih mera uz smanjen broj posetilaca i preporuku za održavanje fizičke distance

  • 0
Ed Sheeran

Koncert Eda Širana Foto: Guliver/Paul Kane/Getty Images

Nakon što je prošle nedelje spremila paket mera pomoći za muzičku industriju i sektor manifestacija od čak 1,57 milijardi funti, vlada Velike Britanije donela je i odluku kojom od subote, 11. jula, ponovo dozvoljava održavanje koncerata, festivala i pozorišnih predstava na otvorenom prostoru.

Događaji će morati da prate set propisanih preporuka i zaštitnih mera uz smanjen broj posetilaca i preporuku za održavanje fizičke distance.

Pored otvorenih, koji su procenjeni kao neuporedivo bezbedniji, britanska vlada preporučila je da se održi i manji broj događaja u zatvorenim prostorima radi testiranja načina na koji će objekti tog tipa moći da nastave sa radom od jeseni.

Ovi svojevrsni pilot događaji biće održani uz drugačiji set smernica izdatih od strane vlade za događaje u zatvorenom prostoru, a jedan od njih biće i nastup Londonskog simfonijskog orkestra , kao i predstave u pozorisastu London Paladium.

Ministar kulture Oliver Dauden izjavio je da je u pitanju značajno postignuće za britanske umetnike koji su strpljivo čekali od marta i da to znači da će ljubitelji pozorišta i muzike po prvi put u poslednjih nekoliko meseci imati priliku da iskuse predstave i festivale na otvorenom.

Kapacitet ovih događaja biće smanjen a organizatori su u obavezi da ulaznice izdaju u elektronskoj formi u cilju vođenja evidencije o posetiocima u slučaju da se javi potreba za njihovim testiranjem i praćenjem.

Ova najava britanske vlade znači da 11. jula počinje treća faza plana za ponovno otvaranje kulturnog sektora, dok još uvek nisu najavljeni tačni datumi početka četvrte i pete faze, koje će podrazumevati događaje u zatvorenom prostoru sa ograničenim odnosno neograničenim brojem posetilaca.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA