≫ 

Massive Attack izdali "Eutopiju", novi EP : "Vreme je da menjamo sisteme u kojim živimo"

Izdanje pod nazivom "Eutopia" donosi tri pesme na kojima su radili i globalni aktivisti

  • 1
Massive Attack Massive Attack / Foto: Platonova Alina/Wikipedia

Massive Attack, produkcijska i vokalna grupa iz Bristola, objavili su novi EP.

Izdanje pod nazivom "Eutopia" donosi tri pesme na kojima su osim dua radili i Young FathersAlgiers Sol Vilijams uz komentare Kristijane Figueres (autorke UN-ovog Klimatskog sporazuma), teoretičara Gaja Standinga, kao i profesora Gabrijela Zukman koji je kreirao polisu “poreza za bogate’ u SAD-u.

Naziv EP-a inspirisalo je kontroverzno delo Tomasa Mora "Utopija", pisana još u 16. veku, koja opisuje društveno i političko uređenje imaginarne ostrvske zemlje Utopije. Mor je detaljno opisao organizaciju idealne države.

U trima pesmama ove "Eutopije" govori troje globalnih aktivistva: Kristijana Figueres koja je napisala pariski klimatski sporazum UN-a, Gaj Standing koji stoji u pozadini univerzalne teorije osnovnog dohotka i Gabrijel Zukman, profesor ekonomije na Univerzitetu Berkli koji se zalaže za porez na luksuz u SAD-u, piše klubskascena.

- Izolacija je otkrila najbolje aspekte i najgore propuste čovečanstva. To razdoblje neizvesnosti i teskobe prisililo nas je da razmišljamo o očitoj potrebi promene štetnih sistema u kojima živimo - ističu Massive Attack.

Prošle i ove godine Massive Attack su učestvovali u brojnim akcijama za klimatske promene i smanjenje emisija ugljen-dioksida zbog čega su pristli da na turneju putuju vozom, a ove godine donirali 10.000 funti za borbu protiv koronavirusa.

Ovaj EP dolazi nakon "Ritual Spirits" iz 2016. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA