≫ 

Više nema nikakve ljutnje... Članovi "Novih fosila" se emotivnim rečima oprostili od Rajka Dujmića

Kompozitor i muzičar Rajko Dujmić je preminuo danas, tri dana pre svog 66. rođendana, a sada su se oglasili i članovi benda

  • 0
Rajko Dujmić, Novi Fosili NEkadašnji sastav Novih fosila, Printskrin: Youtube/Rajko Dujmić

Kompozitor i muzičar Rajko Dujmić (66), vođa grupe "Novi fosili" je preminuo 4. avgusta 2020. godine u 66. godini života, a sada su uz emotivne reči o životu i radu svog kolege saučešće izjavili basista Marinko Colnago, Vladimir Kočiš Zec i pevačica Sanja Doležal.

Naime, on se već neko vreme nalazio na intenzivnom lečenju na delu za neurohirurgiju u "KBC-u Rijeka". Tamo je dovezen u sredu u večernjim satima nakon što je doživeo tešku automobilsku nesreću. Završio je u indukovanoj komi, iz koje se nije probudio.

- Šta da vam kažem? Jako mi je teško, još više jer sam njegov venčani kum. Žao mi je zbog Rajka, bio je deo naših života više od četvrtine veka - rekao je basista “Novih fosila” Marinko Colnago.

- Kad 25 godina živiš i odrastaš i muzički i umetnički s nekim čovekom, onda imam osećaj da je s Rajkom otišao i deo mene. Istovremeno sam ponosan što sam imao priliku da radim tako dugo s čovekom koji je imao izvanserijski autorski talent. Neizmerno mi je bilo teško da gledam Rajka koji je poslednjih godina imao puno privatnih i zdravstvenih problema, ali sve to je ljudski i razumljivo. Nema nikakve ljutnje, ostala su samo lepa sećanja na velikog muzičara - rekao je Vladimir Kočiš Zec.

I Sanja Doležal iskreno žali.

- Čula sam vest i najiskrenije žalim za Rajkom. Ostaju sećanja na jednog genijalca, velikog muzičara i kakvih teško da više ima. Ako postoji uteha u ovom trenutku, onda je to spoznaja da će desetine njegovih pesama živeti zauvek. Nadživeće i sve nas. Iskreno saučešće porodici, mogu samo da zamislim kroz šta sada prolaze, jer smo kroz to prošli moja deca i ja kad mi je umro muž - rekla je Sanja Doležal, pevačica “Novih fosila”, čiji je suprug Nenad Šarić bio bubnjar u bendu, a umro je 2012. godine.

Rajko Dujmić je dobitnik Porina za životno delo.

Video: Ovako je Sanja Doležal govorila o Rajku Dujmiću

(I.T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA