≫ 

Otvoren Nišvil onlajn festival: Umesto vrpce, presečena lubenica

Predstavljen je i Nišville jazzcycle - jedinstveno vozilo na pedale za sedam muzičara, sa kojeg su niški džezeri izveli program džez standarada.

  • 0

Direktor Nišvila Ivan Blagojević danas je ispred Džez muzeja na Niškoj tvrđavi otvorio "Nišville 2020 online" koji će se od danas do nedelje 16. avgusta održavati na Letnjoj pozornici - bez prisustva publike, ali uz live stream.

Predstavljen je i Nišville jazzcycle - jedinstveno vozilo na pedale za sedam muzičara, sa kojeg su niški džezeri izveli program džez standarada.

Nišvil, otvaranje, Nisville 2020 online

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Umesto tradicionalnog presecanja vrpce, Blagojević je otvorio ovo specifično festivalsko izdanje presecanjem lubenice, uz prigodne zvuke velikog džez hita Herbija Henkoka "Watermelon man".

- Ovom prilikom podsećamo na neka davna vremena i ovaj performans danas je naš omaž svim manifestacijama koje su morale da budu otkazane i svim muzičarima koji ne mogu da se bave svojim poslom - rekao je Blagojević i izrazio nadu da će se drugi deo Nišvil festivala ipak održati pred publikom od 17. do 20. septembra.

Dvadesetak koncerata pratećeg i glavnog festivalskog programa i nekoliko pozorišnih predstava održaće se na Letnjoj pozornici u Tvrđavi u Nišu, a moći će uživo da se prate putem linka http://nisville.com/live-stream/.

(Tanjug.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA