≫ 

Damir Imamović dobija nemački "Gremi"

- Zahvaljujem nemačkom udruženju muzičkih kritičara koji su me predložili za nagradu i, na kraju, glasali za mene - rekao je muzičar

  • 0
Damir Imamović Damir Imamović Printskrin: Youtube/Damir Imamovic

Poznati muzičar iz Bosne i Hercegovine Damir Imamović dobiće prestižni nemački "Gremi". Naime, nemačko udruženje muzičkih kritičara je ovog leta kandidovalo njegov  album "Singer of Tales" za nagradu u kategoriji tradicionalne muzike.

Potvrđeno je da je Damir Imamović u ovoj kategoriji dobio najviše glasova, prenosi sajt lupiga.com.

- Zahvaljujem nemačkom udruženju muzičkih kritičara koji su me predložili za nagradu i, na kraju, glasali za mene. Ovo je nagrada za celu ekipu koja je radila na albumu. Jedva čekam da kraj pandemije korona virusa obeležimo velikom turnejom koju smo odložili iz razumljivih razloga - rekao je Imamović.

Damirov album "Singer of Tales" je prošli mesec proveo na prvom mestu na međunarodnoj top listi izdanja u World Music žanru, Transglobal World Music Charts, a već je četiri meseca u samom vrhu evropske liste World music albuma

Poslušajte pesmu O bosanske gore snježne Damira Imamovića:

Video: Da li ste znali da je karta za prvu dodelu koštala 500 dinara: Manje poznate činjenice o Oskaru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA