≫ 

Ljubavna pisma Tupaka Šakura i kruna The Notorious BIG-a na tematskoj hip hop aukciji

Aukcija će biti održana 15. septembra u Njujorku, a slaviće istoriju i kulturološki uticaj hip hopa

  • 0
Tupac Shakur, Tupak Šakur, The Notorious BIG Tupak Šakur i The Notorious BIG / Foto: Tanjug/AP

Ljubavna pisma koja je napisao Tupak Šakur, i kruna koju je Notorious BIG nosio nekoliko dana pred smrt, nalaze se među predmetima namenjenih za tematsku hip hop aukciju firme "Sotbi" (Sotheby's).

Aukcija će biti održana 15. septembra u Njujorku, a slaviće istoriju i kulturološki uticaj hip hopa.

Tupac Shakur, pisma Ljubavna pisma Tupaka Šakura / Foto: Profimedia/AFP

Tupakova pisma su bila namenjena Džejdi Pinket-Smit, današnoj supruzi Vila Smita, koja je bila Šakurova školska drugarica, a potom i devojka. Iz aukcijske kuće procenjuju da će pisma biti prodata po ceni od 60.000 do 80.000 dolara. Tupak je preminuo 13. septembra 1996. godine, nakon što je bio ranjen u pucnjavi šest dana ranije u Las Vegasu.

Kruna koju je Notorious BIG, pravo ime: Kristofer Volas, nosio na fotografisanju koje se desilo nekoliko dana pred njegovu smrt, procenjuje se za najmanje 200.000 dolara. Kruna je od plastike i bila bi beznačajna bez veze sa reperom koji je, podsećamo, ubijen u Los Anđelesu u martu 1997. godine.

The Notorious BIG The Notorious BIG / Foto: Profimedia/AFP

Reperov foto-portret, čiji je autor Baron Klejborn, predstavlja jednu od najprepoznatljivijih fotografija hip hop kulture. Prema njoj je i oslikan čuveni mural u Bruklinu.

- Od začetka u Bronksu 1970-ih, hip hop je postao svetska kulturološka sila, čiji snažni uticaj nastavlja da oblikuje sve sfere kulture: muziku, modu, dizajn, slikarstvo, film, društveno ponašanje, jezik i drugo. Ova prodaja je proslava ranih početaka takvog uticaja – izjavila je Kasandra Haton, potpredsednica "Sotbija".

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA