≫ 

Iz čiste zezancije nastao je jedan od najvećih hitova grupe "Guns N' Roses"

Kreativni haos može nekad da dovede do velikih rezulata

  • 2
Eksel Rouz, Guns N' Roses Eksel Rouz, Guns N' Roses Printskrin: Youtube/Guns N' Roses

Grupa "Guns N' Roses", koja i dan danas uspešno nastupa, ima hitova na pretek. Jedan od najvećih je svakako "Sweet Child O' Mine".

Kako je nastala ova legendarna numera je priča za sebe. Reklo bi se iz kreativnog haosa, ili još bolje "zezancije".

Naime, sve je krenulo kada su se momci iz benda okupili u kući u Sunset Strip-u u Kaliforniji. Gitarista Sleš latio se latio svog instrumenta (gitare) i počeo da svira melodiju za "cirkus", a ujedno je zafrkavao bubnjara Stivena Adlera.

U blizini se našao tadašnji ritam gitarista "Gansa" Izi Stradlin koji je sve to čuo. On je zamolio Sleša ponovo da odsvira to što je odsvirao. I onda je klupko počelo da se odmotava.

Naime, Stradlin je smislio neke akorde, basista Daf Mekagan je stvorio bas liniju, dok je Adler planirao bit pesme koja će se na kraju zvati "Sweet Child O' Fime"

- U roku od sat vremena moja vežba sa gitarom je postala nešto drugo - prisetio se Sleš u svojoj autobiografiji.

Tekst pesme "Sweet Child O' Mine" je nastao iz poeme na kojoj je radio pevač grupe Eksel Rouz. Naime, on je napisao numeru o njegovoj tadašnjoj devojci Erin Everli, ćerki Dona Everlije iz sastava "Everly Brothers".

Pesma "Sweet Child O' Mine" je vrlo brzo završena, a svetlost dana je ugledala u avgustu 1988. godine. Iako je numera stekla neviđenu popularnost, Sleš je imao zamerke.

- Pesma je postala ogroman hit i sada mi se gadi. Mislim, sviđa mi se, ali mrzim šta predstavlja - naveo je muzičar 1990. godine.

Poslušajte pesmu "Sweet Child O' Mine" grupe "Guns N' Roses":

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA