Muzika spaja ljude: Nakon 20 godina ovaj Madonin hit je i dalje svetski aktuelan

Music makes the people come together

  • 0
Madonna

Madona i Ali Dži u spotu za singl "Music" / Printskrin: YouTube/Madonna

Sa pesmom Music, Madona je dospela na prvo mesto listi singlova u Velikoj Britaniji, time osiguravši svoj 10. hit broj 1 u ovoj zemlji. To se desilo na današnji dan 2000. godine. Singl je predstavljao uvod za istoimeni Madonin studijski album, osmi po redu.

Music je bila inspirisana Stingovim koncertom koji je Madona posetila. Predstavlja splet diska, elektro-fanka i dens-popa. Madonin vokal je elektronski modifikovan, dok se reči bave političkim i društvenim temama, sugerišući na moć muzike koja spaja ljudski rod.

Danas kultni muzički spot prikazuje Madonu u limuzini koju vozi komičar Ali Dži (Saša Baron Koen), u provodu sa društvom. Madona je tada popularizovala i modu kaubojske nošnje, koju je jedno vreme preuzela i Britni Spirs.

Pored Velike Britanije, Music je bila hit broj 1 i u Australiji, Kanadi, Italiji, Švajcarskoj, na Novom Zelandu i u SAD. Madona ju je izvela na 43. dodeli Gremi nagrada, na kojoj je numera bila nominovana za pesmu godine i najbolji ženski pop vokal.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA