≫ 

Kralj Čačka, Vrooom, Lollobrigida, Stray Dogg... Festival uličnih svirača u dvorištima Novog Sada

Novosađani su imali priliku da kandiduju svoje dvorište za jednu od lokacija održavanja programa, a organizatori će izabrati 10 gradskih dvorišta

  • 0
KRALJ CACKA INTERVJU MUZIKA Kralj Čačka / Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Jednodnevni muzički Festival uličnih svirača biće realizovan 30. septembra u mnogim dvorištima Novog Sada, i simbolično će biti izvedeno 20 nastupa za jubilej 20 godina postojanja, saopštili su organizatori.

Lollobrigida, Stray Dogg, Vis Limunada, Vrooom, Artan Lili, Kralj Čačka pojedina su imena koja će održati koncerte, a direkcija festivala poziva publiku da rođendansko izdanje festivala prati sa prozora i balkona.

Beogradski Bir Fest, Beer fest, Artan Lili Artan Lili / Foto: Nikola Tomić

Novosađani su imali priliku da kandiduju svoje dvorište za jednu od lokacija održavanja programa, a organizatori će izabrati 10 gradskih dvorišta.

Program i izabrana dvorišta biće poznati javnosti do početka festivala, ali će tačan raspored izvođača po lokacijama ostati tajna.

Osim najavljenih grupa, na programu su mnogi lokalni i nezavisni bendovi, kao što je Killo Killo Banda iz Novog Sada.

Ida Prester predvodi hrvatski elektro dens pop sastav Lollobrigida, nazvan prema čuvenoj italijanskoj filmskoj divi Ðina Lolobriđidi, često gostuju u prestonici i na festivalima širom Srbije, a ona sama je lider još nekoliko manjih grupa.

Artan Lili na čelu sa tandemom Romana - Bojan Slačala izuzetno su postali aktivni u toku pandemije - osim nastupa u Somboru, Smederevskoj palanci, svirali su u Bašti kluba "Fest" u Zemunu, u Novom Sadu, i nastupi ih tek očekaju.

Publika će pratiti i koncerte alternativne muzičke scene - Stray Dogg, Vroom, kao i likovnog stvaraoca, pesnika i muzičara Kralja Čačka.

Organizatori poručuju da se u godini jubileja publika samo prepusti doživljaju festivala na drugačiji način, tako što će u svojim kvartovima ugostiti sve spomenute muzičare, i gledati ih sa terasa.

Onda naredne, 2021. godine, manifestacija se nastavlja regularno sa prisustvom publike ispred muzičara u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave.

Video: Otvoren Beogradski festival igre

(Tanjug.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA