≫ 

Pesma "The Winner Takes It All" je napisana uz flašu brendija: Jedna nedoumica za nju je razrešena

Numera grupe ABBA pojavila se 21.jula 1980 godine i postala je svetski hit

  • 3
ABBA, Agneta Faltskog Agneta Feltskog, članica grupe ABBA, izvodi pesmu "The Winner Takes It All" Printskrin: Youtube/ABBA

Grupa ABBA može da se pohvali da je izbacila gomilu pesama koju su postale svetski hitovi, a jedna od njih he svakako "The Winner Takes It All". Numera se pojavila 21. jula 1980. godine, a za kratko vreme našla se na prvom mestu mnogih svetskih listi, od Sjedinjenih Američkih Država, pa do Velike Britanije.

Kompoziciju "The Winner Takes It All" je napisao Bjorn Ulveus kada se rastao od svoje tadašnje supruge Agnete Feltskog, inače njegove koleginice iz grupe ABBA. Inače, zanimljivo je da je ovu numeru otpevala slavna plavokosa pevačica.

Jedna nedoumica vezano za ovu pesmu je bila ta da li je Bjorn na ovaj način opisao razvod od Agneta. Odgovor je ne. Naime, Ulveus je u jednom svom intervjuu rekao da pesma "The Winner Takes It All" nema veze s razvodom od Agnete, te da je sve u stvari fikcija.

- Jedno mogu da kažem da u našem slučaju nije bilo pobednika ili poraženog (misleći na njegov razvod od Agnete). Mnogi ljudi misle da je to direktno iz stvarnosti, ali nije - rekao je jednom prilikom Bjorn,  koji je i sam dodao da je 90 odsto njegovih pesama fikcija.

- I sam sam otpevao demo koji se svideo mnogim ljudima... Ali sam uvideo razumnu stvar, naravno, pesmu je morala da peva Agneta. Sećam se da sam s njom došao u studio i svi su rekli: "Oh, ovo je sjajno, divno". Bilo je čudno slušati je kako je peva. Više je ličilo na glumicu koja je nešto radila kada je to pevala, ali duboko dirljivo. Posle je bilo i suza - priznao je Ulveus.

Agneta Faltskog Bjorn Ulveus ABBA Agneta Feltskog, Bjorn Ulveus Printskrin: Youtube/ABBA

Ono što je zanimljivo jeste da je hit "The Winner Takes It All" imao radni naziv "The Story of My Life". Dok je pisao ovu pesmu, Bjorn Ulveus je pored sebe imao flašu brendija.

- Obično nije dobra ideja da se piše kada ste pijani, ali sve je ispalo na tome. Dok sam napisao "The gods may throw their dice"(kako glasi jedan od stihova pesme "The Winner Takes It All"), flaša je bila prazna - prisetio se Bjorn u intervjuu za "The London Times" 26. marta 2010. godine.

Agneta Feltskog priznala je da joj je hit "The Winner Takes It All" najomiljenija pesma grupe "ABBA".

- Bjorn je napisao pesmu nakon kraja našeg braka. Činjenica je da je to napisao tačno kada smo se razveli je zaista dirljivo - rekla je pevačica u intervjuu za "The Mail on Sunday" u maju 2013. godine i nastavila:

Agneta Faltskog ABBA Agneta Feltskog, pevačica grupe ABBA Printskrin: Youtube/ABBA

- Postoji puno toga u toj pesmi. Bila je to mešavina onoga što sam ja osetila i onoga što je osetio Bjorn, ali i onoga što su Beni i Frida prošli (Ani Frid Lingštad i Beni Anderson, koji su takođe članovi grupe ABBA, su bili u braku, ali su se razveli) - rekla je Agneta.

Plavokosa pevačica, ipak, za jednim žali.

- Šteta je što je nikad nismo izveli uživo - rekla je Agneta jednom prilikom za BBC.

Poslušajte pesmu "The Winner Takes It All" grupe ABBA:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA