≫ 

Telegraf premijera: Čovek bez sluha snimili spot za pesmu "Ziplajn"

"Želeo sam da ČBS kao bend, kako drugačije nego pesmom, doprinese buđenju entuzijazma i elana kod svih koje je ova nezaboravna godina učinila tužnim, uplašenim i bespomoćnim", poručuje frontmen Miki Radojević

  • 1
Čovek bez sluha, ČBS

Foto: Slavoljub Radojković

Pank rok bend Čovek bez sluha (ČBS) objavio je novi singl "Ziplajn", posvećen borbi protiv depresije, koga prati vizuelno upečatljivi spot urađen kao strip, kog premijerno možete pogledati na portalu Telegraf. Pesma će se naći kao bonus na predstojećem vinilnom izdanju aktuelnog ČBS albuma "Stanimo u gard" (2018).

- Želeo sam da ČBS kao bend, kako drugačije nego pesmom, doprinese buđenju entuzijazma i elana kod svih koje je ova nezaboravna godina učinila tužnim, uplašenim i bespomoćnim. Veoma bih voleo da grešim, ali mislim da prisustvujemo kraju sveta kakvim smo ga do sada poznavali. Vreme je da se svi otreznimo, pregrupišemo i napravimo strategiju za to novo, neizvesno, sutra - kaže autor pesme i frontmen ČBS, Miki Radojević.

Čovek bez sluha, ČBS

Foto: Promo

Naslov pesme "Ziplajn" dolazi od popularnog sportsko-rekreativnog spuštanja sajlom između dve visinske tačke, a Radojević kaže da kao tekstopisac voli da upotrebljava žargonske termine:

- Sa ziplajnom imam ogromno iskustvo. Imamo ga svi zapravo! Metaforički gledano, spuštamo se niz njega svakog dana, čini mi se sve vrtoglavije i ekstremnije.

Radojević je producent i reditelj "stripovski" obojenog spota, urađenog samo iz jednog dugačkog kadra. Za postprodukciju bio je zadužen Milan Savić, kameru Miloš Marković, za saobraćaj spota bio je odgovoran asistent režije Pavle Jozić, a šminku Saša Srdić.

- Na prvom mestu veliki sam ljubitelj stripova, pa sam hteo da vizuelni oblik pesme bude dopadljiv mlađoj generaciji i možda ih nagovori da malo siđu sa Instagrama i eventualno otkriju da i umetnost može biti jako zabavna. Primera radi, iza jednog Betmena se ne krije samo dobar logo za majicu, već i neverovatno inspirativna priča. Čitajte stripove, super su…makar i u PDF obliku - poručuje Miki.

Čovek bez sluha, ČBS

Foto: Gordan Jović

ČBS je zbog svega što se dešavalo od početka godine sa pandemijom Covid-19 odlučio da stavi na čekanje planirani oficijalni best of – live album, snimljen prošle godine u matičnom Kragujevcu, odlučivši sa izdavačkom kućom Long Play da "Ziplajn" uvrsti kao dodatak na budućem vinilu albuma "Stanimo u gard".

Pogledajte spot:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marina

    28. septembar 2020 | 15:03

    Pesma je lepa al tanko...malo ćapili melodiju od kolega 'Nikom Ništa' što samo ide njima u prilog Ako niste pristrasni,dozvolićete komentar... Svako dobro

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA