≫ 

Nemanja Radulović ponovo oduševio publiku na Kolarcu: "Hvala što ste izdržali s maskom na licu!"

"Kolarac je moj drugi dom, ali ne samo moj nego i vaš, i raznih muzičara i umetnika, zato se nadam da će se svi problemi rešiti i da će i pored cele ove situacije uspeti da i dalje živi uz muziku i razne događaje", izjavio je violinista

  • 2
KONCERT RADULOVIC KOLARAC Foto: Tanjug/Ivan Makragić

Omiljeni virtuoz na violini Nemanja Radulović i pijanistkinja Lor Favr Kan sinoć su održali prvi od tri zakazana koncerta na Velikoj sceni Kolarca u Beogradu, bez prisustva medija, pred oduševljenom publikom koja je pružila umetnicima snažne, emotivne ovacije.

Posetioci su sedeli na propisanoj distanci između sedišta, sa zaštitnim maskama na licu.

Muzički tandem je odabrao za program "Prolećnu sonatu" Ludviga Van Betovena, odnosno "Sonatu za violinu i klavir br. 5, op. 24, F dur" kao prvo poglavlje, dok je u drugom činu, ali bez pauze, izvedena "Sonata za violinu i klavir, A-dur" Sezara Franka.

Dve celine, dva odvojena sveta i univerzuma odveli su publiku i umetnika u neki poseban svet, gde su ti odvojeni programi imali svoju tačku spajanja i rasksrnicu na više nivoa, saopštili su organizatoroi.

Kada je završen zvanični deo, ovaj diplomac sa FMU u Beogradu, Visoke škole za muziku i pozorište u Sarbrikenu i Pariskom konzervatorijumu, obratio se publici.

- Ja sad stvarno ne znam šta da kažem. Drago mi je da smo baš ovde posle 25. februara, kada smo poslednji put imali koncert, divno je da i pored svih otkazivanja svuda u svetu, ipak se nešto dešava - rekao je vidno uzbuđeni umetnik i dodao:

- Hvala vam puno što ste izdržali sa maskom na licu, i mi smo hteli na sceni sa maskama, ali smo odustali jer smo shvatili da ne možemo da dišemo.

KONCERT RADULOVIC KOLARAC Foto: Tanjug/Ivan Makragić

- Kolarac je moj drugi dom, ali ne samo moj nego i vaš, i raznih muzičara i umetnika, zato se nadam da će se svi problemi rešiti i da će i pored cele ove situacije uspeti da i dalje živi uz muziku i razne događaje - nadahnuto i emotivno je Radulović ukazao na aktuelne probleme sa kojima se Kolarac suočava zbog pandemije.

Publika je neumorno zvala umetnike na bis, i oni su se vraćali čak tri puta, da izvedu znatno brže numere - dve "Mađarske igre" Johana Bramsa i "Meditaciju" Žila Masnea.

Nemanja Radulović u pratnji pijanistkinje Lor Favr Kan koncert su završili posle 80 minuta, a reprize očekuju publiku već u sredu, 30. septembra i u četvrtak, 1. oktobra takođe u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine.

KONCERT RADULOVIC KOLARAC Foto: Tanjug/Ivan Makragić

Nastupi Radulovića su i prilika da se premijerno u Beogradu pogleda francusko ostvarenje o ovom virtuozu na violini - „Unique/Nemanja Radulović" (Jedinstven), koji će biti prikazan sutra uveče od 20 časova u Art bioskopu Kolarac.

Taj dokumentarni film predstavlja projekat „Jedinstven | umetnik, mesto, koncert", tokom nastupa sa orkestrom "Double Sens" od prošlog leta na neolitskom lokalitetu Karnak u Bretanji.

(Tanjug.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA