≫ 

Nikad "glasniji" početak kamerne sezone: Četiri muzičara i dela Betovena, Borodina, Serockog...

Nakon trombonista, publika će u oktobru moći da čuje operske aranžmane za duvački ansambl, kao i kvartet fagota

  • 0
Kvartet trombonista Kvartet trombonista / Foto: Promo/Beogradska filharmonija

Koncertom Kvarteta trombona u petak, 2. oktobra od 20h, počinje sezona kamerne muzike u Sali Beogradske filharmonije. Ansambl od četiri moćna instrumenta otvara niz koncerata na kojim će se predstavljati filharmoničari okupljeni u različite sastave.

Za efektan početak kamerne filharmonijske sezone biće zaslužni trombonisti Steva Dragaš, Nikola Milanov, Igor Ranković, Tibor Balint, a kao specijalni gost priključuje im se kolega na tubi Kornel Papišta. Okupljeni u kvartet, publici će predstaviti zvuk trombona, i to u različitim stilskim izdanjima – od baroka do džeza.

- Nastali smo u nevreme, u vreme korone. Počeli smo da sviramo za svoju dušu najpre kao trio, a potom smo došli do kvarteta. Na koncertu će se čuti dela koja nama prijaju da sviramo, od Betovena, Borodina do Serockog - kaže Igor Ranković, bas trombonista Beogradske filharmonije već gotovo četvrt veka. On će ujedno biti domaćin koncerta i publiku voditi kroz repertoar uz otkrivanje zanimljivosti o ovom instrumentu.

Na sajtu Beogradske filharmonije može se pronaći kompletan mesečni repertoar kako orkerstarske, tako i kamerne sezone. Nakon trombonista, publika će u oktobru moći da čuje operske aranžmane za duvački ansambl, kao i kvartet fagota.

Video: Filharmonija poručuje – Muzika svuda: Iznenadni koncert Beogradske filharmonije na ulici

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA