≫ 

Kada se glumice i glumci late mikrofona, nastaje magija: Koja filmska zvezda najbolje peva?

Podsetimo se kako to rade Don Džonson, Brus Vilis, Stiven Sigal, Antonio Banderas, Doris Dej, Din Martin, Džuli Endrjuz, Džudi Garland...

  • 3
Glumci pevaju Brus Vilis, Stiven Sigal, Don Džonson, Antonio Banderas Gornji red: Brus Vilis (levo), Don Džosnon (desno). Donji red: Stiven Sigal (levo), Antonio Banderas (desno) Printskrin: Youtube/DonJohnsonVEVO/LoveHuntar/Multimoviefanatic/Telegraf

Don Džonson, Brus Vilis, Patrik Svejzi, Din Martin, Antonio Banderas... sve su to velika imena svetske kinematografije, a generacije su odrastale uz njihova ostvarenja u kojima su glumili.

Međutim, navedene zvezde, ali i neke druge, pokazale tokom karijere da imaju još jedan veliki talenat.

A to je pevanje.

U ovom tekstu, podsetićemo se kako su holivudski superstarovi pokazali svoje pevačko umeće. Neki od njih izveli su pesme koji su i dan danas veliki hitovi.

Krenimo redom.

Don Džonson

Slavnog američkog glumca sećamo se najviše kada je igrao u serijama "Poroci Majamija" (gde je glumio detektiva Džejmsa "Sonija" Kroketa, prim. aut) i "Neš Bridžis" (gde je glumio detektiva Neša Bridžisa, prim.aut). Tokom svoje glumačke, Don je uporedo stvarao i muzičku karijeru. Izbacio je dva studijska albuma "Heartbeat" (1986) i "Let It Roll".

Neke od njegovih najpoznatijih pesama su "Heartbeat", "Tell It Like It Is", kao i duet sa Barbrom Strejsend "Till I Loved You".

Don Džonson - "Heartbeat":

Don Džonson - "Tell It Like It Is":

Barbra Strejsend i Don Džonson - "Till I Loved You":

Brus Vilis

Zvezda serijala filmova "Umri muški" ima sjajan glas, a to je pokazao i celom svetu. Brus je otprilike kada i Don Džonson izbacio svoje solo albume "The Return of Bruno" (1987) i "If It Don't Kill You, It Just Makes You Stronger".

Vilisova izvođenja legendarnih evergrinova, poput "Save The Last Dance For Me" i "Under The Boardwalk" se i dan danas rado slušaju.

Brus Vilis - "Save The Last Dance For Me":

Brus Vilis -  "Under The Boardwalk":

Patrik Svejzi

Za Patrika Svejzija može da se kaže da je bio potpun zaabavljač. Znao je da glumi, da igra i da peva. Njegova najpoznatija pesma je, kao što znate, "She's Like A Wind", koja je postala evergrin i bila na prvom mestu brojnih svetskih top-listi.

Patriz Svejzi - "She's Like A Wind"

Din Martin

Za Dina Martina ne zna se šta je bio bolji, pevači ili glumac. Tokom svog života otpevao je mnoge legendarne hitove, poput "Sway", "That's Amore", "Everybody Loves Somebody" i druge, koje sa uživanjem slušamo.

Din Martin - "Sway":

Din Martin - "That's Amore":

Din Martin -  "Everybody Loves Somebody":

Antonio Banderas

Da se španski šmeker malo više posvetio muzici, bio bi isto tako uspešan kao što je glumac. Čuveni Antonio Banderas ima i glas, i stas, a i ume da svira gitaru.

Sećamo se kako je izveo pesmu "Cancion del Mariachi" za potrebe filma "Desperado", u kojem je igrao sa Selmom Hajek.

Antonio Banderas - "Cancion del Mariachi":

Doris Dej

Kao i Din Martin, Doris Dej je imala uspešnu i glumačku i muzičku karijeru. Na impresivan način otpevala je legendarni evergrin "Que Sera Sera", kao i obradu čuvene kubanske numere "Quizás, Quizás, Quizás", koja u njenom izvođenju nosi naziv "Perhaps, Perhaps, Perhaps".

Doris Dej - "Que Sera Sera":

Doris Dej - "Perhaps, Perhaps, Perhaps":

Stiv Martin

Stiva Martina svi znamo kao uspešnog komičara, ali se on odavno bavi muzikom. Njegova velika strast je bendžo, a ovaj instrument je počeo da svira kada je imao 17 godina. Muzičku karijeru započeo je sedamdesetih godina prošlog veka, a ona traje i dan danas.

Stiv Martin je, za sada, izbacio 10 albuma.

Stiv Martin svira bendžo i peva:

Stiven Sigal

Stiven Sigala gledali smo u mnogim akcionim filmovima, znamo da je majstor aikida, a takođe je i muzički aktivan. On svira gitaru, a 2005. godine izbacio je svoj prvi album pod nazivom "Songs from the Crystal Cave". Sa svojim sastavom Stiven Sigal gostovao je i u Srbiji.

Podsetimo se kako Stiven Sigal sviga gitaru i peva:

Dejvid Duhovni

Dejvida Duhovnog znamo kao agenta Foksa Moldera u seriji "Dosije X" i kao pisca Henka Mudija u seriji "Kalifornikacija". U muzičke vode uplovi je 2015. godine, kada je izbacio svoj prvi album "Hell or Highwater", na kojem se nalazi 12 pesama. 2018. godine Duhovni objavljuje i drugi album "Every Third Thought".

Svirao je širom sveta, a najbliže nama u susednoj Rumuniji.

Pogledajte kako lto egendarni Molder radi na sceni:

Bredli Kuper

Bredli Kuper se profilisao kao glumac, ali je za potrebe filma "A Star Is Born" pokazao svoje pevačko umeće.

Kao što je poznato, zajedno sa Lejdi Gagom, koja je takođe glumila u ovom ostvarenju, izveo je pesmu "Shallow".

Pogledajte kako su Bredli Kuper i Lejdi Gaga otpevali ovu numeru na dodeli Oskara:

Vil Smit

Vil Smit je prvo stekao svetsku popularnost kao glumac, a nešto kasnije i kao pevač i reper. Ukupno je izdao 4 studijska albuma, 18 singlova.

Neke od njegovih najpoznatijih pesama su "Gettin' Jiggy Wit It", "Miami", "Switch" i ostale.

Vil Smit - "Gettin' Jiggy Wit It":

Vil Smit - "Miami":

Edi Marfi

Poznati glumac takođe je zna da peva. Sećamo ga se kada izveo pesmu "Party All The Time", zajedno sa čuvenim Rikom Džejmsom.

Olivija Njutn Džon i Džon Travolta

Svoje pevačko umeće čuveni tvojac pokazaju u filmu "Briljijantin", kada su zajedničkim snagama izveli pesme "You're The One That I Want" i "Summer Nights". Olivija se možda više posvetila muzici, a svi pamtimo njen hit iz osamdesetih "Physical".

Olivija Njutn Džon i Džon Travolta - "You're The One That I Want":

Olivija Njutn Džon i Džon Travolta - "Summer Nights"

Olivija Njutn Džon - "Physical"

Džoni Dep 

U instrumentalne sposobnosti slavnog glumca publika u Srbiji se uverila kada je zajedno u Beogradu svirao sa Zoranom Kostićem Canetom iz "Partibrejkersa". Kako peva, Džoni Dep je pokazao pre dve godine u Berlinu, kada je otpevao hit Dejvida Bouvija "Heroes".

Džoni Dep i "Partibrejkersi" - "Stoj, Džoni, stoj":

Džoni Dep - "Heroes":

Džim Keri

Džim Keri je za potrebe filma "Cable Guy" obradio na šaljiv način hit "Somebody To Love" grupe  "Jefferson Airplane".

Podsetimo se kako je to izgledalo:

Hju Lori

Čuveni Doktor Haus je zaljubljenik u muziku, a čak je oformio svoj sastav koji je i beogradska publika imala pre nekoliko godina priliku da čuje.

Hju Lori i svira i peva, a pogledajte kako je izveo čuvenu pesmu "Unchained My Heart" Džoa Kokera:

Merilin Monro

Legendarna Merilin je u više navrata pokazala kako peva. Svi se sečamo kako je u filmu "Muškarci više vole plavuše" izvela pesmu "Diamonds Are A Girl's Best Friend".

Džuli Endrjuz

Slavna glumica je i izvrsna pevačica, a u to smo mogli da se uverimo kada smo gledali film "Meri Popins". Svojim fantastičnim glasom otpevala je bez greške pesme "A Spoonful of Sugar", "Supercalifragilisticexpialidocious", "Feed The Birds" i druge.

Džuli Endrjuz - "A Spoonful of Sugar":

Džuli Endrjuz - "Supercalifragilisticexpialidocious":

Džuli Endrjuz - "Feed The Birds":

Džudi Garland

Zvezda filma "Čarobnjak iz Oza" imala je čaroban glas, a svi se sećamo kako je odlično otpevala pesmu "Somewhere Over the Rainbow".

Džudi Garland - "Somewhere Over the Rainbow":

Džordž Sanders

Poznati britanski glumac i Oskarovac imao je autentičan glas, što je pretočio u muziku. 1958. godine snimio je svoj prvi album The George Sanders Touch: Songs for the Lovely Lady". Prednjačile su romantične balade, a Sanders ih je ulepšao svojim moćnim baritonom.

Džordž Sanders - "At The Time Goes By":

Džordž Sanders - "Such Is My Love":

Džordž Sanders - The Very Thought of You":

Koja strana glumica, koji strani glumac, po Vama, najbolje peva? Pišite nam u komentarima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA