≫ 

Odloženi koncerti Električnog orgazma, Frajli i Cukića, a evo i za kada

"Braćo i sestre, zbog zdravstvene situacije na planeti bili smo prinuđeni da pomerimo datume cele turneje 40 godina orgazma, pa tako i beogradski koncert, i novi datum je 24. april 2021. godine"

  • 1
Srđan Gojković Gile Električni orgazam / Foto: Goranka Matić

Koncerti rok grupe Električni orgazam, pop sastava The Frajle i muzičara Dejana Cukića, koji su bili planirani za ovaj mesec na sceni Kombank dvorane u Beogradu, pomeraju se za proleće sledeće godine, saopštili su bendovi.

Cukić će pevati 20. marta, Srđan Gojković Gile i ekipa sviraće 24. aprila, a za ženski sastav “The Frajle” još nije određen novi datum.

Bivši član grupe Bajaga i Instruktori, svestrani autor - pisac, prevodilac knjiga o muzici, novinar, voditelj, kolumnista, ali pre svega pevač i kantautor, Cukić i Spori ritam imali su zakazan koncert za petak, 16. oktobra.

Ipak, kako se približavao taj dan, o koncertu se dalje nije pričalo, niti se promovisao, tako da se naslućivalo da se nešto dešava što nije povoljno za muzički sastav.

Usled nepovoljne situacije sa kovidom-19, Cukić i njegov bend su morali da odlože beogradski koncert tek za 20. mart.

Naravno, iz istog razloga, Gile, Ljuba Ðukić i ostatak antologijskog benda morao je da se pomiri sa činjenicom da u pravom formatu ne mogu održati slavljenički koncert 29. oktobra za veliki jubilej - 40 godina “Električnog orgazma”.

- Braćo i sestre, zbog zdravstvene situacije na planeti bili smo prinuđeni da pomerimo datume cele turneje 40 godina orgazma, pa tako i beogradski koncert, i novi datum je 24. april 2021 - napisali su članovi benda.

Dejan Cukić Dejan Cukić i Spori ritam / Foto: Aleksa Cukić

Budući da usled uvedenih mera nema idealnih uslova da se proslava četiri decenije Orgazma održi u punom sjaju, kako je planirano za obeležavanje značajnog jubileja najdugovečnijeg beogradskog novotalasnog benda, koncert se odlaže do proleća 2021.

Grupa The Frajle iz Novog Sada, na istom mestu Kombank dvorane je zakazala tri rasprodata koncerta u martu, onda su koncerti morali biti pomereni za bolje dane, i sledeći termini su bili - 21. 22. i 23. oktobar, a sada su i oni odloženi, odnosno otkazani za ovu godinu.

The Frajle The Frajle / Foto: Promo

Za popularan ženski bend koji je već osvajao Beograd - upravo Dom sindikata i Sava centar, još uvek se ne zna kada mogu nastupati u sledećoj godini.

Ostali koncerti u ovoj dvorani za sada ostaju upisani sa svojim datumima, a ne zna se da li dolazi do pomeranja - Marko Louis (12. novembar) i Božo Vrećo (19. novembar).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA