≫ 

"Moj Bog ima plave oči": Poslušajte novu verziju čuvenog hita "Plava ptica" (Love&Live)

Posle tačno 27 godina od nastanka saundtreka za kultnu pozorišnu predstavu Sanja Ilić i Balkanika u studiju Telegraf musica snimili su i akustičnu verziju

  • 4

Pre tačno 27 godina, usred najluđeg ratnog vihora, nastala je "Plava ptica", jedna od najlepših pesama koja je svojom porukom prkosila ratu, nasilju, nametanju bilo kakve sile.

Reči refrena - "Moj Bog ima plave oči, moj Bog je protiv kraljeva noći" odzvanjale su tada Jugoslavijom koja se raspadala, a istoimena pozorišna predstava za čiji saundtrek su Sanja Ilić (muzika) i Irfan Mensur (tekst) napisali ovu pesmu postala apsolutni hit pozorišta koje je u sebi imalo predznak "jugoslovenštine" (JDP).

Original verziju otpevali su glumci ove predstave (Nebojša Ljubičić, Mirjana Karanović, Vesna Trivalić, Katarina Gojković i drugi), a nakon svih ovih godina, akustična verzija u izvedbi Sanje Ilića i Balkanike ugledala je svetlo dana i to u Love&Live studiju Telegraf music-a.

Zapratite Youtube kanal Telegraf music , uživajte i uskoro očekujte nove i stare velike hitove i nove vrhunske muzičare i pevače. Samo uživo. Samo akustično. Samo jako i dobro. Jer muzika je ljubav - Love&Live!

Poštujte autorska prava, poštujte izvođače i izdavače, kupujte legalna muzička izdanja. Love&Live realizuje se uz podršku OFPS-a, SOKOJ-a i Unije diskografa Srbije i Sky musica.

"Plavu pticu" u izvođenju Sanje Ilić i Balkanike pogledajte na početku teksta, a prisetite se i originalnog spota za iz 1993. godine...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pa sta znam...

    15. oktobar 2020 | 15:11

    I nisam nesto odusevljen... ni pevanjem a ni muzikom...cini mi se da ova pesma i nije bas za ovakvu vrstu obrade...i uopste mi nije jasno kako misle da to moze da bude zanimljivije od originala... kad izbacis sve instrumente i probas isto to da izvedes sa jednim i po instrumentom...

  • Dia

    15. oktobar 2020 | 19:42

    Volim original

  • Elena

    16. oktobar 2020 | 00:09

    Original je neupredivo bolji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA