≫ 

Pol Makartni objavljuje novi album koji je sam stvorio u karantinu

"Radio sam stvari koje volim da radim i nisam znao da će to završiti kao album", istakao je nekadašnji član Bitlsa

  • 1
Pol Makartni Pol Makartni / Foto: Profimedia/Zuma Press

Legendarni muzičar Pol Makartni će 11. decembra ove godine objaviti album "McCartney III", sa novom kolekcijom pesama koje je napisao, odsvirao i producirao, pola veka posle svog prvog samostalnog albuma.

Album je snimljen u Saseksu, na jugu Engleske, a kao i druga dva albuma sličnog imena, "McCartney" iz 1970. i "McCartney II" iz 1980, a 78-ogodišnji muzičar ga je napravio sam, preneo je magazin Rolling Stone.

Paul McCartney, Pol Makartni, The Beatles, Bitlsi Foto: Tanjug/AP

- Živeo sam karantinski život na svojoj farmi s porodicom i svaki dan sam odlazio u studio. Morao sam da radim na filmskoj muzici, a to se pretvorilo u prvu pesmu. Kad sam je dovršio, pitao sam se što dalje - rekao je Makartni.

Tada se, kaže, vratio na poludovršene sekvence koje je stvarao godinama.

- Svaki dan započeo sam sa snimanjem instrumenta na kojem sam napisao pesmu i postepeno sam radio nove slojeve, bilo je veoma zabavno. To je bilo stvaranje muzike za sebe, a ne za neku svrhu. Radio sam stvari koje volim da radim i nisam znao da će to završiti kao album - istakao je nekadašnji član Bitlsa.

Pol Makartni je prethodni album Egypt Station objavio 2018, a zadnju turneju imao je prošle godine.

(Tanjug.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bob

    22. oktobar 2020 | 11:47

    Svaka čast Polu , to je muzika nekad i sad, ovi mladi i ne znaju prave muzičke vrednosti. Valjda će jednog dana naučiti .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA