≫ 

Ime dobili po prabaki i kaktusu? Pearl Jam su na ovaj dan svirali prvi put

Da je vreme normalno, verovatno bi to bilo obeleženo novim koncertom

  • 2
Pearl Jam

Pearl Jam / Printskrin: YT/Pearl Jam

U klubu Off Ramp u Sijetlu, na ovaj dan 1990. godine, prvi put je pred publikom svirao novopečeni bend Mookie Blaylock. Što nikome i ne bi bilo toliko zanimljivo da ubrzo nisu potpisali ugovor sa Epic Records i pomenili ime u Pearl Jam

Edi Veder je kasnije ispričao kako je bend novo ime dobio po njegovom prabaki Perl, udatu za Indijanca koji je imao specijalan recept za džem od pejote kaktusa. Taman kad su u priču svi poverovali, Veder je priznao da je ona potpuno izmišljena i da su se oko imena članovi benda dogovorili nakon koncerta Nila Janga.

Kako god bilo, prvi album "Ten" Pearl Jam su objavili 1991. godine, pod velikim uticajem klasičnog roka. Pevali su o depresiji, suicidu, samoći i ubistvu. Sve do polovine 1992. godine prodaja je išla traljavo, da bi onda naglo skočila. Pearl Jam su dostigli drugo mesto na Bilbordovoj listi i stekli momentalnu popularnost.

Nedavno su objavili svoju najnoviju pesmu "Get It Back", a danas slave 30 godina karijere.

Da je vreme normalno, verovatno bi to bilo obeleženo novim koncertom, ali ovako su za fanove spremili striming njihove svirke u Filadelfiji 2016. godine. 

 

Ovaj nastup, verovatno najbolji u njihovoj karijeri, fanovi će moći da pogledaju prvi put, ako su za to spremni da odvoje 15 dolara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA