Dan kad su Rolingstonsi napravili opšti haos u studiju: "Nikada se više neće vratiti u našu emisiju"

"Tako mi svega, neuredni Stonsi nikad više neće mračiti naše hodnike", izjavio je voditelj Ed Salivan...

  • 0
Mik Džeger, The Rolling Stones, Rolingstonsi Mik Džeger / Prinstkrin: YouTube/Zacky Dog

Na današnji dan 1964. godine, The Rolling Stones su se po prvi put pojavili u popularnoj američkoj TV emisiji Eda Salivena, gde su izveli numere "Around and Around" i "Time is On My Side", napravivši opšti haos u studiju.

Naime, u toku njihovog nastupa, publika u studiju je "podivljala", vrišteći i skačući. Dvadeset minuta nakon "Around and Around", Rolingstonsi su izveli i novi singl "Time is On My Side", a prisutni su klicali uzvike oduševljenja.

- Ed Salivan nam je rekao da je to bila najdivlja, najentuzijastična publika koju je ikada video u istoriji svoje emisije - prisetio se jednom prilikom Mik Džeger i dodao:

- Primili smo njegovu poruku nekoliko dana kasnije u kojoj nam je rekao da je dobio stotine pisama od roditelja koji su se žalili na naš nastup, ali i hiljade od tinejdžera koji su opisivali koliko su uživali u našem performansu.

Ed je bio vidno uzrujan, što se može primetiti na kraju oba snimka, pa je odmah nakon nastupa u emisiji izrekao:

- Obećavam vam da se nikad više neće vratiti u našu emisiju. Tako mi svega, neuredni Stonsi nikad više neće mračiti naše hodnike.

Međutim, neizmerna popularnost Stonsa je uslovila Eda da ih ponovo pozove u emisiju - i to još pet puta - između 1965. i 1969. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA