≫ 

Sačinjeni od strip junaka: Pesma ove rok grupe je popularizovala film koji smo svi voleli kao klinci

Oni koji su odrastali '90-ih prošlog veka, pamte "Sugar Sugar" kao deo odličnog soundtrack-a filma "Nekad i sad", komične drame iz 1995. godine

  • 0
Christina Ricci And Thora Birch

"Nekad i sad" (1995) - sleva nadesno: Gabi Hofman, Kristina Riči, Tora Birč i Ešli Aston Mur / Foto: New Line Cinema / Entertainment Pictures / Profimedia

"Sugar Sugar" je naziv čuvene pesme The Archies, rok benda čiji su članovi bili zasnovani na strip junacima. Na današnji dan 1969. godine, The Archies su sa ovom numerom zauzeli 1. mesto na listi hitova Ujedinjenog Kraljevstva, i tu se zadržali narednih 8 sedmica."Sugar Sugar" je bio svojevrsni hit i u SAD, gde je takođe zauzeo prvu poziciju, ali i širom sveta - ukupno prodavši 6 miliona primeraka.

Oni koji su odrastali '90-ih prošlog veka, pamte "Sugar Sugar" kao deo odličnog soundtrack-a filma "Nekad i sad" (Now and Then), komične drame iz 1995. godine.

Kao pandan filma "Ostani uz mene" (Stand by Me) iz 1986. koji se bavi avanturama četvorice drugara, "Nekad i sad" prati odrastanje četiri devojčice u Šelbiju, malom gradu u Indijani.

Četiri drugarice, koje tumače Kristina Riči, Gabi Hofman, Tora Birč i Ešli Aston Mur žive tipični dečji američki život šezdesetih - slušajući radijske hitove, vozeći bicikle i ratujući sa dečacima. San im je da naprave zajedničku kućicu na drvetu, koja bi služila za utočište od sveta odraslih. Kao odrasle, njih igraju Rozi O'Donel, Demi Mur, Melani Grifit i Rita Vilson. Dve su otišle iz grada, a druge dve su ostale u rodnom mestu, vodeći sličan život svojih roditelja od kojih su toliko želele da pobegnu...

Nekad i sad, Now and Then

Ekipa filma / Foto: Promo

Pored "Sugar Sugar", u filmu se mogu čuti i hitovi Stivija Vondera, grupa Jackson 5, The Monkees, Supremes, Temptations, Vanity Fare i mnogih drugih.

Iako "Nekad i sad" nije dobio pozitivnu ocenu kritike, u toku godina je stekao kult sledbenika, koji se uz njega nostalgično prisećaju davno zaboravljenih vremena.

Video: Ako ne po Spajdrmenu, Hulku i Ajronmenu, po ovome ćemo zauvek pamtiti Stena Lija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA