≫ 

Pesma Milana Vasića "Ja sam momče sa Kosova" jedna od najgledanijih na Jutjubu

"Mislim da je ova pesma nova himna Kosova i Metohije ", rekao je Dejan Petrović

  • 6
Momče sa Kosova, milan vasić

"Ja sam momče sa Kosova" / Printskrin: YT/PGP RTS - Zvanični Kanal

Spot i pesma “Ja sam momče sa Kosova”, koju zajedno izvode glumac Milan Vasić i trubač Dejan Petrović, objavljeni su pre dva dana, a već su se našli u prvih pet najgledanijih na platofrmi Jutjub u Srbiji.

Glumac Milan Vasić, inače koji je i sam poreklom sa Kosova, tačnije Kosovske Kamenice, kazao je da je do ideje je došlo slučajno, nakon što je tu pesmu otpevao u kvizu "Ja volim Srbiju".

- Okačio sam to na Instagram i video je imao oko 300.000 pregleda, uz mnoštvo komentara gde su me ubeđivali da numeru snimim. Sa Dejanom sam se i ranije šalio oko zajedničke saradnje. Pitao sam ga da li želi da ovo zajedno uradimo i on mi je kazao da tu pesmu ima već na repertoaru svog benda. Brzo je pao dogovor - ispričao je Vasić.

- Moja očekivanja su bila jako velika od spota, ali ovo je iznad svih mojih očekivanja iskren da budem. Želja mi je bila da predstavim Kosovo u najlepšem mogućem svetlu da prikažem lepotu Kosova i nije mi bio cilj nijednog trenutka da ljude pozivam u rat, nego da ovoj omladini, ali i deci i ljudima iz Srbije koji nikada nisu bili na Kosovu, da im pre svega, prikažemo lepotu i bajku Kosova i Metohije - bio je iskren Vasić.

Dejan Petrović se pre svega zahvalio svojoj porodici, kao i porodici Milana Vasića, a posebne reči hvale je uputio i njihovim domaćinima na Kosovu, koji su se, kako je rekao, pobrinuli da se osećaju kao kod kuće.

- Stvarno hvala svim tim domaćinima na Kosovu i Metohoji koji su nas dočekali kao svoj rod rođeni, i ugostili nas i brinuli o nama da sve prođe kako treba. Hvala i ljudima iz Kancelarije za KiM koji su sve sproveli bez i najmanjeg problema, a relano, svako je bio dalje od Kosovske Mitrovice, dobro zna da je moglo da bude problema. Mislim da ova pesma zaslužuje državnu izdavačku kuću, državnu televiziju da to izda, jer mislim da je ova pesma nova himna Kosova i Metohije -  rekao je Petrović.

Pesmu je objavio PGP RTS, a projekat je pomogla Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Video: Pogled na Kosovo sa Novog Brda: Gde se dodiruju nebo i zemlja, a srpska državnost najjasnije vidi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djile

    31. oktobar 2020 | 10:26

    Ovo je umetnost izvodjenja, a ne ono kad zavijaju neki drugi. Prelepo 🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸

  • nibrS

    31. oktobar 2020 | 09:37

    Svaka čast braćo...

  • Nevena

    31. oktobar 2020 | 09:45

    Nešto prelijepo.Hvala Milene i Deki😘😘

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA