≫ 

Album Šanaje Tvejn koji je iznedrio čak 12 singlova: Jedan znamo i kao čuvenu obradu Ksenije Pajčin

Ove godine je ustanovljeno da je "Come On Over" prodat u više od 40 miliona primeraka širom planete

  • 3
Šanaja Tvejn Omot albuma "Come On Over" / Foto: Promo

Treći studijski album Šanaje Tvejn, pod nazivom Come On Over, dugo je važio za najprodavaniji kantri album svih vremena. Objavljen je na današnji dan 1997. godine, a Šanaja je bila više nego ponosna, budući da su joj čak 12 od 16 pesama postale svetski hitovi.

Album drži rekord i u još dve stavke: predstavlja najprodavaniji kantri album ženskog izvođača, kao i najprodavaniji album izvođača kanadskog državljanstva. Uz ovo, nalazi se na 9. poziciji najprodavanijih albuma u SAD, kao i u svetu.

Šanaja Tvejn, Shania Twain Šanaja Tvejn / Foto: Shutterstock

Ove godine je ustanovljeno da je Come On Over prodat u više od 40 miliona primeraka širom planete. Odmah po premijeri, zauzeo je 1. mesto na Bilbordovoj listi top kantri albuma, i na toj poziciji se zadržao narednih 50 sedmica, sveukupno ostavši na listi 151 nedelju.

Ovo su samo pojedini uspesi nesvakidašnjeg albuma Šanaje Tvejn, koji nam je podario hitove Man! I Feel Like a Woman, That Don't Impress Me Much, You're Still The One, Love Gets Me Every Time i još 8 drugih.

Album je bio nominovan za 6 Gremi nagrada, a pesma You're Still The One za 4 – od kojih je dobila u kategoriji za najbolju kantri pesmu i najbolju žensku kantri izvedbu. Come On Over je bio nominovan u 3 kategorije i na dodeli Gremija naredne godine, od kojih je dobio 2. Nije bilo kraja priznanjima...

Onlajn medij AllMusic je hvalio Come On Over za uspešno otklanjanje tradicionalnih stereotipa kantri muzike, ističući Šanajinu sposobnost da kantri muziku svrsta među rok i pop zvuk šire javnosti. Entertainment Weekly je istakao kako je album uspešno inkorporirao rok zvuk, bez gubljenja kantri senzibiliteta.

Godine 2020, Rolling Stone je Come On Over smestio na 300. mesto od 500 najboljih albuma svih vremena.

Pomenutih 12 singlova su bili toliko popularni devedesetih, da je čak i Ksenija Pajčin prepevala Šanajinu That Don't Impress Me Much, "prekrstivši" je u "Mene ne zanima to", koju i danas možemo čuti po klubovima i drugim javnim mestima.

Video: To će mi ostati rana na srcu: Ksenija Pajčin dva dana pred smrt poslala poruku Dragani Mirković

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Džoni

    4. novembar 2020 | 18:39

    Sećam se ovog albuma, Šanaja je bila sjajna riba U svoje vreme...😀

  • Dule

    5. novembar 2020 | 07:40

    Sjecam se dobro kao da je juce bilo, a ne prekjuce

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA