≫ 

Eks članu Depeche Mode-a pustili Rammstein-ovu verziju hita "Stripped": Alan Vajlder je dao svoj sud

Bivši klavijaturista i bubnjar grupe "Depeche Mode" se prvo nasmejao, a onda je dao svoju ocenu

  • 0
Alan Vajlder, Depeche Mode Depeche Mode Printskrin: Youtube/Depeche Mode

Grupa Depeche Mode je tokom 4 decenije postojanja izbacila mnoge pesme koje su postale svetski hitovi. Posebno plodotvoran period bile su osamdesete i devedesete u njihovom stvaralaštvu, a jedna od njihovih najpoznatijih numera jeste "Stripped" iz 1986. godine.

Ovu pesmu je 12 godina kasnije obradila grupa Rammstein. I to u svom, metal fazonu.

Brojni fanovi su se pitali šta članovi grupe Depeche Mode o Rammstein-ovoj verziji numere "Stripped".

Svoju ocenu dao je pre 10 godina u jednom video interjuu Alan Vajlder, koji je bio deo benda iz Bazildona od 1982. d0 1995. godine. U tom periodu Alan je u grupi Depeche Mode bio klavijaturista, kasnije i bubnjar, a mnogi kažu da je Vajlder tvorac prepoznatljivog zvuka sastava iz engleskog grada Bazildona.

Alanu, koji se posle Depeche Mode-a posvetio svom projektu Recoil, je u video intervjuu Jutjub kanala Strange Vision puštena Rammstein-ova verzija pesme "Stripped".

Vajler se nasmejao kada ju je čuo i vrlo rado je hteo da je prokomentariše. Na početku, Alan je imao samo reči hvale za Rammstein.

- A, da... Otišao sam gledam koncert grupe "Rammstein" nedavno u Berlinu (intervju je rađen 2010. godine,prim.aut). Uživao sam. Nisam znao šta da očekujem. Čuo sam malo muzike. Nije me muzika toliko interesovala, već ceo šou, kao što većina zna, je veoma dinamičan i zabavan. Nabacio je osmeh na moje lice. Vidi se da su uložili dosta truda - hvalio je nemački sastav Vajlder.

- I šta mislite o toj (Rammstein-ovoj) verziji pesme "Stripped"? - pitao je novinar bivšeg klavijaturistu grupe Depeche Mode.

- Da budem iskren, mislim da je nisam čuo do kraja. Mislim, prepoznajem je i verovatno sam je čuo jedanput ili dva puta. Ali je nikada nisam čuo propisno. Možda bi bilo najbolje da poslušam ponovo. Sjajno je to što su je obradili. Uvek je lepo kada neko obradi tvoju pesmu. Šta reći o obradi Džonija Keša (Džoni Keš je obradio pesmu "Personal Jesus" grupe "Depeche Mode", prim aut). To je nešto na šta treba da budeš ponosan - naveo je Alan Vajlder.

Alanovu reakciju na "Rammstein"-ovu verziju pesme "Stripped" pogledajte od 18:51 minuta snimka:

Depeche Mode - "Stripped":

Rammstein - "Stripped":

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA