≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Preminuo je istog dana kada i Fredi Merkjuri, poslednji spot je snimio dok se borio s teškom bolešću

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Erik Kar, svojevremeno bubnjar grupe "Kiss", ostao je u osećanju ljubiteljima rokenrola

  • 0
Erik Kar Erik Kar u spotu za pesmu "God Gave Rock and Roll To You" Printskrin: Youtube/alanhardrock

Jedna od najpoznatijih rokenrol grupa je svakako i bend "Kiss". Deo ovog sastava bio je i Pol Karavelo, poznatiji pod umetničkim imenima Erik Kar i The Fox.

On se pridružio grupi "Kiss" kao bubnjar 1981. godine nakon odlaska tadašnjeg bubnjara benda Pitera Krisa.

Erik Kar se u ovom sastavu bio 10 godina, sve do njegove smrti 1991. godine. Sa poznatom grupom snimio je 11 albuma, a prepoznatljiv je bio po energičnom udaranju po bubnjevima.

Kar je u februaru 1991. godine osetio da ima probleme sa zdravljem, a ustanovljeno je da ima rak srca. Krenuo je sa oporavkom, a u bendu ga je zamenio bubnjar Erik Singer.

"Kiss" je tada radio na novom albumu "Revenge". Kar je tražio od frontmena benda Pola Stenlija i Džina Simonsa da ga vrate u grupu, međutim, oni su to odbili, jer su smatrali da on treba da se usresredi na svoj oporavak, a kada ozdravi, da će biti vraćen.

Sredinom 1991. godine, "Kiss" se spremao da snima spot za pesmu "God Gave Rock and Roll To You". Iako je bio lošeg zdravlja, Erik je insistirao da se bude u ovom spotu. Na kraju, Pol Stenli i Džin Simons su popustili i dozvolili Karu da učestvuje u ekranizaciji ove pesme.

Erik je doleteo u Los Anđeles, a budući da mu je od hemioterapije opala kosa, nosio je u spotu periku.

Nakon što je snimio spot, vratio se lečenju. Međutim, njemu se stanje pogoršalo. Preminuo je 24. novembra 1991. godine, u 42. godini života, istog dana kao i pevač grupe "Queen" Fredi Merkjuri.

Erik Kar je ostao u sećanju ljubitelja rokenrola, a kako su naveli neki njegovi obožavatelji, sa njima je imao dobar odnos i smatraju ga legendom rokenrola.

Podsetimo se spota za pesmu "God Gave Rock and Roll To You":

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA