Gremi nagrade: Bijonse dobila devet nominacija, slede je Tejlor Svift i Dua Lipa

Što se tiče Bijonse, ona je svoje nominacije dobila zahvaljujući pesmi "Black Parade

  • 0
Bijonse, Beyonce

Bijonse Printskrin: Youtube/House of Highlights

Objavljene su nominacije za Gremi nagrade, a dobitnici ovog prestižnog priznanja biće proglašeni 31. januara 2021. godine.

Najviše nominacija dobila je Bijonse, i to devet, uključujući i za pesmu godine. Slede je pevačice Dua Lipa i Tejlor Svift, koje su dobile 6 nominacije, isto kao i reper Rodi Rič.

Lipa i Sviftova će se boriti za album godine, zajedno sa Post Malounom, grupom "Coldplay", Haimom, Džejkobom Kolijerom....

Što se tiče Bijonse, ona je svoje nominacije dobila zahvaljujući pesmi "Black Parade", koja je objavljena tokom letnjih protesta u Americi protiv policijske brutalnosti prema Afroamerikancima.

Inače, supruga Džeja Zija ima do sada 24 Gremi nagrade.

Album Tejlor Svift iz 'lockdowna' "Folklore" je nominovan za album godine, a pesma "Cardigan" za pesmu godine. Kategorija najboljeg novog umjetnika uključuje nominacije koje su dobili reperice Megan Thee Stallion i Doja Cat, kao i alternativna umetnica Fibi Bridžers,

(Telegraf.rs/Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA