≫ 

Novi let Crnog leptira: Mlade rok snage poklonile omaž gospodinu Crnom leptiru

Simboličan i neobičan uvod u obeležavanje pola veka Yu grupe, naše najdugovečnije rok atrakcije, svakako je nova pesma „Gospodin Crni Leptir“ koja je posvećena ogromnom i važnom nasleđu koje nam Yu grupa i dalje ostavlja

  • 5

Poslušajte i pogledajte

Na tekst mlade pesnikinje Marije Đurić, muziku i aranžman je uradio najpoznatiji mladi roker regiona Nikola Johnny Ranković koji je pesmu gitarski odsvirao i otpevao. „Gospodin Crni leptir“ je  svojevrstan omaž vanvremenskom hitu uz koji su mnogi muzičari odsvirali svoje prve akorde.

- Žika Jelić i YU grupa su veoma važni ne samo za nas koji smo na ovoj pesmi radili, jer svojim beskompromisnim radom koji traje već pola veka, žestokim koncertima i dobrim porukama kroz jedan zdrav i dugovečan život daju pravi primer svim muzičarima u svakom smislu. Delio sam binu sa njima mnogo puta i iskustvo koje sam stekao je nemerljivo, kako muzičarsko tako i životno - kaže Džoni kome je bila ogromna čast da legendama zahvali i na ovaj način.

Johnny Rankovic

Foto: Wood RS

U realizaciji su pored gitariste, autora muzike i aranžmana  Džonija Rankovića i tekstopisca pesnikinje Marije Djurić učestvovali i Pavle Petrović na basu, Milovan Djudjić Džimi na lapstilu, naš talentovani mladi muzičar na akustičnoj gitari Aleksa Danić, Grigorije Griša Avramović i Nemanja Savić (Neverne bebe, Atlantida) kao prateći vokali uz podršku starijeg kolege na bubnju Saše Žuleta Radojevića koji je i bubnjar Yu grupe. Producenti su Vladimir Racković i Bogdan Braković, koji je bio zadužen za mix i mastering pesme u studiju „Odiseja“, režiju i montažu spota radio je Goran Kostić, a korišćene su fotografije jednog od najboljih rok fotografa Wood- a, kao i arhivske fotografije YU Grupe. Foto galeriju sa snimanja u studiju možete pogledati OVDE

Spot je moderna kompilacija sekvenci iz života Yu grupe i koncerata Džonija Rankovića sa njegovim bendom „The Churlians“.

Velika odgovornost je bila na plećima mladog rokera da muzički i vizuelno iznedri ovaj omaž uz pomoć okupljenih rok snaga i poštovalaca Yu grupe, a da pri tome ne poremeti naša sentimentalna osećanja vezana za  pesmu „Crni Leptir“ i dostojanstvo legendarnog benda.

Zadatak je u potpunosti ispunjen, čestitamo!

Video: Da li se iza Bajaginih pesama kriju istinite priče

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA