≫ 

Nele Karajlić se oprostio od čuvenog Maradone: Jednom su se sreli, iz njega je izbijala svetlost

Nele se prisetio koncerta u Madridu kada je upoznao čuvenog fudbalera

  • 0
NEle Karajlic, Dijego Maradona

Nele se dirljivim rečima oprostio od Maradone / Foto: Tanjug/AP, ATA images

Nakon vesti o smrti čuvenog Dijega Maradone, javnost je ostala u šoku, a Nele Karajlić se na svom Fejsbuk profilu emotivnim rečima oprostio od njega.

- Negdje na sred koncerta, Emir mi je prišao i šapnuo mi na uho da je u salu ušao Maradona. Madrid je te noći gorio pred nama. Vrela španska krv, i razuzdani balkanski ritam od sale, čije sam ime zaboravio, napravio je vulkan. Znoj je liptila niz zidove, a vazduh je ključao poput gejzira. U jednom trenutku osjetih dodatni zemljotres. Masa se uskovitlala, počela da pjeva u slavu Njegovog veličanstva kralja fudbala.

- Pored mene u gospodskom odjelu, sa osmjehom na licu stajao je Diego Armando Maradona. Imao sam prilike da vidim pregršt velikih svjetskih zvijezda. I onih malih, i onih velikih, ali samo oko njegove glave stajao je svetački oreol. Iz njega je izbijala svjetlost. Od te svjetlosti nisi mogao da skloniš pogled.

- Poslije svirke, sjedio je sa nama u svlačionici. Pričao nam je o tome kako su kao djeca igrali fudbal noću, u mraku, da bi nevideći znali gdje se ko nalazi i da bi loptu sluhom umjeli da dodaju jedan drugome, pričao je i o siromaštvu, o nepravdi, o bolu koju nosi u sebi, pricao nam je o Če Gevari, Kastru, Markezu, Revoluciji. Pričao nam je i o onome golu kojeg je dao Diki Stojanoviću kada ga je cjela Marakana nagradila aplauzom.

- Nas je zavolio, jer je u našoj muzici osjetio isti ono sunce slobode za koju smo svi mi, "davali kap krvi za kap Njenog mlijeka". A on je bio to Sunce slobode. Zastava poniženih i obespravljenih. Istinski bunt protiv Tiranina. Nakon te noći bilo mi je jasno da je ona ruka, kojom je spakovao loptu iza Šiltonovih ledja, zaista bila Božja.Ole ole ole ole, Diego....Diego - napisao je na svom Fejsbuk profilu Nele Karajlić, uz sliku na kojoj grli Kralja fudbala.

Podsetimo, legendarni fudbaler Dijego Armando Maradona doživeo je srčani udar usled kojeg je preminuo u svom domu u Argentini.

Maradona, po mnogima jedan od najvećih fudbalera svih vremena, vodio je Argentinu do osvajanja Svetskog prvenstva 1986. godine koje je bilo vrhunac njegove velike karijere.

Nastupao je, između ostalih, za Boku Juniors, Napoli i Barselonu, a milioni ljubitelja fudbala širom sveta obožavali su njegove briljantne poteze i golove.

Video: Dr Nele Karajlić o knjizi Solunska 28, rokenrolu, Zabranjenom pušenju...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA