≫ 

Koncerti u galeriji "Artget": Mladi umetnici izvode dela Betovena, Šopena, Dvoržaka, Šosona...

Kulturni događaji u Kulturnom centru Beograda se održavaju uz propisane epidemiološke mere za suzbijanje širenja korona virusa

  • 0
Artget galerija Jovana Nikolić / Foto: Promo

Koncerti u Galeriji Artget u decembru počinju u ponedeljak, 7. decembra u 16h, nastupom pijanistkinje Jovane Nikolić, koja je diplomirala na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, i završila redovne i master studije na Visokoj školi za muziku u Karlsruheu. Dobitnica je brojnih nagrada na nacionalnim i internacionalnim takmičenjima, a publici će se predstaviti klavirskim kompozicijama Betovena, Šuberta, Šopena i Skrjabina.

Potom, u ponedeljak, 21. decembra nastupiće pijanista Borko Milojković. Na koncertu će se predstaviti i gošća iz Banjaluke, pijanistkinja Jasna Đurović. Borko Milojković je nastupao širom zemlje, kao i u Mađarskoj, Makedoniji i Francuskoj, a na programu njegovog koncerta su dela Šopena, Dvoržaka i Prokofjeva.

Artget galerija Borko Milojković / Foto: Promo

Kraj godine zaokružuje mlada umetnica. Novogodišnji koncert izvešće violinistkinja Jovana Udović zajedno sa klavirskim saradnikom Ukijem Ovaskainenom. Jovana Udović pohađa Školu za muzičke talente u Ćupriji i do sada je osvojila brojne nagrade u zemlji i inostranstvu. Na programu su dela Fransisa Pulenka i Ernesta Šosona. Koncert će biti emitovan onlajn na YouTube kanalu Kulturnog centra Beograda u ponedeljak, 28. decembra u 12h.

Artget galerija Jovana Udović / Foto: Promo

Kulturni događaji u Kulturnom centru Beograda se održavaju uz propisane epidemiološke mere za suzbijanje širenja virusa COVID-19, a uz izvođača i organizatore, broj mesta za publiku u Galeriji Artget smanjen je na 20. Zbog ovih ograničenja, posetioci se mole da svoje mesto rezervišu prijavom (naglasiti za koji koncert) na e-mail adresu: damjana.njegic@kcb.rs ili telefonom na 011 2622 058.

Prijavljivanje je moguće do dana koncerta u 12h ili dok se mesta ne popune.

Već narednog dana, snimak dela koncerta će biti objavljen na Youtube kanalu Kulturnog centra Beograda i dostupan nedelju dana svima koji nisu uspeli da prisustvuju događaju zbog ograničenja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA